Sami Kapanen luopuu KalPan omistuksesta – kaupassa mukana tuttuja kuopiolaistaustaisia kiekkotähtiä

Entinen NHL-jääkiekkolija Sami Kapanen on myynyt osuutensa KalPa Hockey Oy:sta. Kapasen 57 prosentin osuuden yhtiöstä osti tätä tarkoitusta varten perustettu Savonmaan Puolesta Oy, jonka taustalta löytyy 12 hengen joukko maakunnallisia vaikuttajia. KalPan osake- ja äänienemmistö siirtyy kaupan myötä yhtiölle.

Kapanen sanoo KalPan tiedotteessa lähteneensä aikanaan seuran omistajaksi tavoitteenaan Kuopion kiekkoilun jatkuvuus ja palauttaminen SM-liiga-tasolle.

– Nyt vajaa kaksi vuosikymmentä myöhemmin voi mielestäni sanoa sen toteutuneen onnistuneesti. Itse olen saanut KalPalta paljon, enemmän kuin osasin kuvitella vuosituhannen alussa pohtiessani päätöstä sijoittaa KalPaan, Kapanen sanoo.

– Viime vuodet KalPan toiminta on ollut vakaata ja kasvanut toimitusjohtaja Toni Saksmanin alaisuudessa oikeaan suuntaan. Tonin toiminta ja uuden omistajaryhmän ideologia helpottaa päätöstä siirtää seuran tulevaisuus uusiin käsiin.

Savonmaan Puolesta Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markus Pohjonen kertoo, että kaikilla 12:lla yhtiön osakkaalla on ollut KalPan omistusta aiemminkin. Kaupan myötä osakkailla on hallussaan noin 70 prosentin osuus kuopiolaisseurasta.

Osakkaiden joukossa ovat muun muassa KHL-kiekkoilija Teemu Hartikainen ja pitkän ja menestyksekkään NHL-uran tehnyt Kimmo Timonen. Molemmat ovat KalPan kasvatteja.

Pohjosen mukaan osakkaita ei ollut vaikea houkutella mukaan kauppaan.

– Työ oli lopulta kohtuullisen helppo, koska lähes kaikki olivat heti valmiita ja innolla lähdössä mukaan.

KalPa Hockeyn hallituksen puheenjohtaja ja uuden yhtiön osakas Mika Sutinen sanoo, että olisi toivonut Kapasen jatkavan pääomistajana.

– Mutta kun Sami oli päättänyt yhtiöstä luopua, niin halusimme varmistua toiminnan jatkuvuudesta niin että toimintaa on mahdollista harjoittaa jatkossakin niiden samojen arvojen mukaisesti kun tähänkin asti.

Lue myös:

    Uusimmat