Mainos

Jukurit lähtee tekemään voimakkaita liikkeitä – mikkeliläispomo viittaa Jukka Holtarin Pohjois-Amerikan kontakteihin: "Katsomme ulkomaille vahvasti"

Jääkiekon SM-liigaseura Mikkelin Jukurit aikoo lähteä uudistamaan joukkuettaan voimakkaasti tuleviksi vuosiksi. Osana tätä kuviota Jukurit hankki urheilutoimenjohtajakseen meritoituneen Jukka Holtarin, joka operoi aiemmin menestyksekkäästi JYPissä.

Jukurit kokee tiedotteensa mukaan, että ensimmäisille liigakausille rakennetusta joukkueesta olisi saatu "maltillisilla täsmähankinnoilla kuluvalle kaudelle riittävän vahva pudotuspelejä ajatellen".

– Vaikka joukkue on suorittanut varsin tasaisesti kaikki kolme liigakauttaan, ei pudotuspeliviiva ole tullut lähemmäksi ja seura on päättänyt uudistaa joukkuetta voimakkaasti tulevia kausia ajatellen, Jukurit kirjoittaa.

Jukurit toteaa, ettei se ole ehtinyt rakentaa tarpeeksi laajoja kansainvälisiä verkostoja sopivien pelaajien löytämiseksi. Nyt mikkeliläisseura saa kuitenkin tähän muutoksen Holtarin myötä.

Holtari aloittaa työssään perjantaina, ja hänen Jukurit-sopimuksensa ulottuu vuoden 2021 loppuun saakka.

– Saatiin paljon kokemusta, osaamista ja hyviä kontakteja niin Eurooppaan kuin Pohjois-Amerikkaankin, Jukurien toimitusjohtaja Pasi Kautonen kertoo MTV Urheilulle.

Holtari on työskennellyt uransa aikana Pohjois-Amerikassa kykyjenetsijänä Columbus Blue Jacketsin ja Boston Bruinsin NHL joukkueissa. Hän voitti Stanley Cupin kaudella 2010–11 Bruinsin Euroopan pääkykyjenetsijänä.

Kautonen itse hyppäsi Jukurien toimitusjohtajaksi viime marraskuun alussa Tuomas Muotkan tilalle.

– Osa minun palkkauksestani liittyy siihen, että lähdemme hakemaan uutta suorituskykyä kilpatasolla sekä joukkueen että urheilutoimen kehittämisen kannalta. Nyt saadaan yksi mies lisää remmiin. Hakkaraisen Mikko jatkaa joukkueenjohtajana, mitä hän on tehnyt urheilutoimenjohtamisen ohella, Kautonen sanailee.

Holtarin kontakteista puheen ollen, lähteekö Jukurit hakemaan ulkomaisia vahvistuksia ensi kaudeksi?

– Se on mahdollista. Ensi kautta rakennamme parhaillaan ja myös tulevaisuudessa se on yksi väylä. Ei välttämättä kotimaan markkina… Jos puhutaan budjeteista, meidän tarvitsee olla parempia siinä kuin muut, onnistua paremmin pelaajarekrytoinneissa. Osa sitä on katsoa myös ulkomaille vahvasti, Kautonen myöntää.

Jukureissa pelaa tällä hetkellä yksi ulkomainen pelaaja: venäläishyökkääjä Vadim Pereskokov

Pelaajabudjettiaan Jukurit aikoo kasvattaa nykyisestä noin 1,5 miljoonan euron tasosta tuleviksi kausiksi hallitusti.

– Tavoitteena on nostaa sitä maltillisesti niissä rajoissa, missä pystytään. Selkeästi lisätä satsauksia sillekin puolelle ja vahvistaa kilpailukykyä. Tavoite on tulevina vuosina päästä playoff-peleihin.

Jukurit on tällä hetkellä SM-liigassa viimeistä edellisellä 14. sijalla; mikkeliläisseura jää kolmannellakin liigakaudellaan vaille pudotuspelipaikkaa. Jukureista on tällä viikolla lähtenyt hyökkääjä Mika Partanen Sveitsin Lausanneen ja puolustaja Aleksi Salonen TPS:ään.

1:46
Videolla Jukka Holtari kommentoi JYPin vuosi sitten voittamaa CHL-mestaruutta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja