Jukka Virtanen: Kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa tulee toimeen

Sanat elämäntehtävänä 25:00

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut viihteen monitoimimies Jukka Virtanen ei ole suostunut terveysongelmistaan huolimatta omimaan sairaan identiteettiä. 

Muun muassa toimittaja, kirjailijana ja televisioesiintyjänä tunnettu Jukka Virtanen sanoo, että hänen sairastamaansa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön liittyvät maaniset vaiheet olivat raskaita kun sairautta ei vielä ymmärtänyt.

– Siinä on keskellä lattiaa ja omistaa Euroopan, eikä myy edes Luxemburgia pois. On kaikkitietävä ja elvistelee ja on ihan kauhea, Virtanen kuvaili lähetyksessä.

– Sitten, kun kävi selväksi, mikä se on, niin kyllä sen kanssa on toimeen tullut.

Virtanen kertoo kokeilleensa sairauden hoitoon myös lääkitystä, mutta se ei sopinut hänelle. Sen sijaan hän käytti viinaa omana lääkityksenään, mutta nyt hän on ollut jo kymmeniä vuosia raitis.

Kaksisuuntaisen mielialahäiriön lisäksi Virtanen on puhunut avoimesti sairastamastaan syövästä. Vaikeuksista huolimatta hän kertoo kävelevänsä päivittäin eikä ole suostunut ottamaan itselleen sairaan identiteettiä.

– Ei helkutissa, Virtanen tyrmää.

Oliko Levyraati-ohjelman lopettaminen Virtasen mielestä virhe? Mitä hän kertoi haluavansa vielä tehdä työn puolella? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat