Jukka Jaloselta tymäkkä ulostulo SM-liigan kohukeskusteluun: "Jos se jotain häiritsee, niin silmät kiinni"

6:00
Onko SM-liigan pelinopeudessa tapahtunut muutos? Näin päävalmentajat vastaavat

Jääkiekon SM-liigaa on kritisoitu syksyn aikana pelityylin passiivisuudesta ja viihdyttävyyden puutteesta. C Moren lähetyksessä liigavalmentajat kertoivat oman näkemyksenä sarjan vauhdikkuudesta ja pelitavasta. JYP-valmentaja Ville Niemisen mielestä SM-liiga ei aina saa sitä arvostusta, jota se ansaitsee. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puolestaan jyrähti studion puolella voimakkaasti kriittisiä ääniä vastaan.

JYPissä kakkosviulua soittava Ville Nieminen painottaa SM-liigan kaksinkamppailujen vaateen olevan todella korkealla.

– SM-liiga on tosi vahva kamppailuliiga tällä hetkellä, annetaanpas kunniaa tälle liigalle, että kuinka kova sarja tämä on, Nieminen toteaa. 

Mitä mieltä SM-liigavalmentajat ovat sarjan ympärillä vellovasta keskustelusta? Katso C Moren juttu pääkuvan videolta, jossa mielipiteensä kertovat muun muassa Ville Nieminen, Antti Pennanen, Tommi Niemelä ja Jussi Ahokas.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei allekirjoita kotimaisen pääsarjan ympärillä käytävää kriittistä keskustelua, jonka keskiössä tuntuu olevan trap-pelaamisen suosiminen. 

– Kauneus on katsojan silmässä, se on mielipide. Voittaminen taas ei ole mielipide, se on fakta, Jalonen täräyttää. 

Vauhtikiekon haavoittuvuus nousi esiin hiljattain CHL:ssä, kun suomalaiset Tappara ja Jukurit pudottivat kaksi sveitsiläiskokoonpanoa pois jatkopeleistä. Sveitsissä peli on SM-liigaa enemmän päästä päähän -tyyppistä pystysuunnan kiekkoa.

Jalonen korostaa, että valmentajan on peluutettava sitä pelitapaa, mitä ottelu juuri sillä hetkellä vaatii. Joskus se saattaa olla aggressiivista karvausta, toisinaan on oltava varovaisempi ja suosittava esimerkiksi viivelähtöjä.  

– Jos se jotain häiritsee, niin panee silmät kiinni vähäksi aikaa. Tyhmät joukkueet paineistaa koko ajan kovaa, Jalonen painottaa. 

Puolustuspelin ja kiekkokontrollin totaalisella dominoinnilla Jalosen johdolla Leijonat on voittanut viimeisen kolmen vuoden aikana kolme arvokisapokaalia.

– Ilman trapia meillä ei olisi muutamaa kultamitalia tässä tullut, ei se (trap) varmaan hirveästi ihmisiä häiritse, Jalonen päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja