Jukka Jalonen totisena Leijonien Ranska-trillerin jälkeen: "Paljon työmaata"

Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla" 1:32
Jukka Jalonen Ranska-voiton jälkeen: "Paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen piti Ranska-voittoa ansaittuna, mutta myöntää, että Suomen joukkueessa on edelleen paljon töitä edessä, jotta kuntopiikki saadaan teräväksi turnauksen ratkaisuhetkille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Maalikooste: Suomi - Ranska 8:00
Suomi kairasi Ranskasta 5–3-voiton. Katso tästä ottelun maalit. 

– Kova taistelupeli. Ei täällä mitään ilmaiseksi saada, vaikka joku kuvittelee, että nämä ovat jotain pakkopullapelejä, löysän alun jälkeen saatiin ote ja voitettiin ansaitusti, Jalonen totesi C Morelle ottelun jälkeen.

Leijonat kaatoi Ranskan 5–3 keskiviikkona. Ottelu oli tiukka loppuun saakka. Vasta Sakari Mannisen tyhjä maali minuuttia ennen päätössummeria varmisti pisteet Suomelle.

– Kaikki pitää olla pelissä, ihan sama mistä meidän pelaajat tulevat. Ei tuolla pärjää, jos pikkuisenkin vetää 90-prosenttisesti. Pitää olla sata lasissa, Jalonen jatkoi.

Suomen peli ei vielä ole optimaalisella tasolla. Turnauksesta on tähän mennessä kertynyt kaksi voittoa neljästä ottelusta. Pistesaldo on seitsemän. Suomi on lohkossa neljäntenä. 

– Onhan siellä paljon työmaata yksilö- ja joukkuetasolla vielä. Kärsivällisesti eteenpäin, eihän se muu tässä auta, päävalmentaja myönsi. 

Leijonien maaliverkko on pöllynyt neljässä ottelussa 11 kertaa. 

– Pitää parantaa puolustamista. Ei se aina välttämättä puolustuspelivirheistä johdu, joskus se johtuu hyökkäämisestäkin, jos maalipaikkoja tulee omiin, Jalonen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat