Kanadan vihtoma lauantaisauna veti Toni Söderholmin mietteliääksi: ”Se tietenkin menee valmentajan piikkiin”

Tappioitta jääkiekon MM-turnauksessa edennyt Saksa koki kovan oppitunnin, kun pelinsä löytänyt Kanada pieksi sen peräti maalein 8-1. Päävalmentaja Toni Söderholm ottaa joukkueen pelokkuuden oman piikkiinsä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Saksa oli aloittanut kisat voitoilla Isosta-Britanniasta, Tanskasta, Ranskasta ja Slovakiasta, mutta ensimmäinen todellinen mittari osoittautui liian kovaksi.

Söderholm oli ottelun jälkeen mietteliäs C Moren haastattelussa.

– Jotenkin tuntui, ettei meillä ollut uskokaan kohdallaan. Se tietenkin menee valmentajan piikkiin se, Söderholm tunnusti.

– Siinä loppui liike ja uskallus tarjota itseään pelattavaksi. Ja puhe. Mentiin vähän niin kuin piiloon vastustajan taakse, ettei saataisi kiekkoa. Ja viimeinen puristus kaksinkamppailuissa, niin siinä usko ei ollut sitä, mitä sen pitää olla, jos haluaa heitä vastaan voittaa.

Saksalle neljän voiton kisa-avaus on hiukan harhaanjohtava, sillä vasta viimeiseksi se kohtaa lohkon ennakkosuosikit Kanadan, Yhdysvallat ja Suomen – kaikki neljän päivän sisään. Söderholmin mukaan joukkueella on vielä paljon parannettavaa ennen huomista USA-ottelua.

– Rehellisyyden nimissä, vaikka me sen Slovakia-pelin voitimme, niin ei sekään mikään hirveän ruusuinen esitys meiltä ollut. Siinä enemmän tunteella kuin järjellä ja taktiikalla voitettiin. Tavallaan tämä jatkui vähän siitä pelistä, Söderholm näki.

– Tässä voi potkia, itkeä ja huutaa, jos haluaa, mutta se ei nyt auta. Pitää ottaa uudestaan kasaan homma ja mennä kohti parempaa peliä.

Lue myös:

    Uusimmat