Jukka Jalonen suitsutti Kaapo Kakkoa ja leijonadebytantteja – MM-ryhmään tulossa lisää pelaajia: "Tekemisen meininki"

Leijonat aloitti MM-leirityksensä kohtaamalla Tanskan kahdesti. Päävalmentaja Jukka Jalonen kehui etenkin A-maajoukkueessa debytoineita pelaajia. 

Torstaina ja lauantaina pelatuissa Tanska-maaotteluissa debytoi jopa kahdeksan miesten maajoukkueen ensikertalaista. Jalonen nostaa erityisesti esille 18-vuotiaan Kaapo Kakon ja Vaasan Sportin Joel Kivirannan.

– Kakko nousi ottelun edetessä hyvin esille ja oli erittäin vahva kiekollisena. Kiviranta pelasi myös erittäin vahvan ensimmäisen A-maaottelunsa. Kaikki ovat täyttäneet paikkansa todella hyvin, päävalmentaja kehui MTV Urheilulle.

Ottelut Tanskaa vastaan olivat tiukkaa vääntöä, sillä torstainen kohtaaminen päätyi Leijonien 1-0-voittoon ja lauantain kamppailu 2-1-lukemiin.

Jalosen mukaan Tanska oli lauantaina ensimmäistä kohtaamista vahvempi. Vahva toinen ja kolmas erä kuitenkin toivat voiton. Maaleista vastasivat Ruotsin EHT:llä jo mukana ollut Oliwer Kaski ja ensimmäisen Leijonapelin pelannut Eemeli Suomi.

– Puolustimme hyvin. Vastustajan maalipaikat olivat vähissä ja alivoima oli hyvää. Tekemisen meininki: Kaikki neljä kenttää pelasivat tasaista jääkiekkoa.

Vähäiset maalit jäivät harmittamaan Jalosta. Toisaalta puolustuspeli oli jämäkkää.

– Ainahan sitä toivoisi, että tekisimme enemmän maaleja ja ylivoima toimisi, koska pääsimme pelaamaan sitä paljon. Täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, kun päästää yhden maalin kahdessa pelissä. Hyvä startti MM-kisoihin valmistautumiselle.

Leijonien MM-leiritys jatkuu ensi viikolla Suomessa, jolloin joukkue kohtaa Norjan sekä Rovaniemellä että Kokkolassa. Kukaan nykyisestä ryhmästä ei putoa pois, mutta uusia kasvoja liittyy seuraan.

– Joukkue ei vaihdu hirveästi, muutama pelaaja tulee lisää ja koko porukka jatkaa. Pari hommaa on vielä auki, Jalonen selvensi.

Juttua korjattu 14.4 11.11: Oliwer Kaski oli jo mukana Ruotsin EHT:llä.

Lue myös:

    Uusimmat