Jukka Jalonen paljastaa yhteenoton 2011 kultakisoista – "Jukka, pelaajat kyllä muistavat sen"

Leijonat edelliseen MM-kultaan luotsannut Jukka Jalonen ei ollut aivan varma, kuulivatko pelaajat hänen ja apuvalmentaja Petri Matikaisen riitatilanteesta vuoden 2011 puolivälieräottelussa. Pelaajana paikalla ollut Petteri Nokelainen vahvistaa, että kyllä tosiaan kuulivat.

MAINOS

Suomi–Tanska

Keskiviikkona klo 21.10 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä. Studio-osuus jo klo 20.30 C Morella ja klo 21.00 Maikkarilla!

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla Jukka Jalonen ja Tero Lehterä perkaavat kisakokemuksiaan.

Jalonen kävi C Moren MM-studiossa toisen asiantuntijan Tero Lehterän kanssa läpi vaikeita hetkiä, joita jokainen menestyvä joukkue tarvitsee kasvaessaan turnauksen mittaan yhtenäiseksi nipuksi. Vuoden 2011 kultakisoissa tuo hetki osui Jalosen kohdalla Norjaa vastaan pelattuun puolivälierään.

– Minä kävin vähän liian kuumana siinä ja olin aika negatiivinen vaihtoaitiossa. Tuli ”Petun” kanssa pikku sanailu. Petu heitti siinä jotain. En muista tarkkaan millainen kommentti se oli, mutta kuitenkin sellainen, joka minua ärsytti, Jalonen kertoo.

– Emme me nyt kinaamaan ruvenneet, mutta ei se kovin terve tilanne ollut. En tiedä, huomasivatko pelaajat välttämättä – ehkä joku huomasi, joku ei.

Valmentajat selvittivät välinsä voitetun ottelun jälkeisenä aamuna, mikä vapautti tunnelmaa johtoryhmässä.

– Varmaan se paine vaikutti toimintaani ja sitten taas Petu ylitti minun mielestäni apukoutsina valtuutensa siinä hetkessä ja tilanteessa, jossa minä olin pomo, Jalonen kertoo.

Herningin MM-kisakaupungin päässä keskusteluun osallistunut Petteri Nokelainen muistaa saaneensa vuoden 2011 turnauksessa Matikaiselta painokelvotonta palautetta alivoimapelaamisestaan. Hän tietää hyvin myös tilanteen, josta Jalonen puhui.

– Jukka, jos mietit, että muistavatko pelaajat, niin kyllä muistavat ja hyvin muistavatkin. Tästä on jopa puhuttu, Nokelainen virnistää.

Lue myös:

    Uusimmat