Jere Karjalainen Leijonien hahmona – näin Venäjä-peli eteni

Leijonat jatkoi Tshekin EHT-turnausta torstaina, kun vastaan asettui Venäjä. MTV Urheilu seurasi peliä hetki hetkeltä.

Lopputulos, Tshekin EHT-turnaus, Venäjä-Suomi 1–4 (0-1, 0-0, 0-3):

3. erä:

60.00: Leijonilta väkevä kolmas erä ja hieno voitto Venäjästä. Valkopaidoille kauden ensimmäinen EHT-tappio. Suomen ykköshahmona kahden maalin mies Karjalainen.

59.34 MAALI! Suomi, 4-1. Karjalainen iskee illan toisensa tyhjiin.

59. min: Suomella ei mitään isompaa hätää. Venäjällä nolla laatupaikkaa kuudella viittä vastaan.

57. min: Leijonat lyö pitkää toisensa perään.

56. min: Venäjältä aikalisä ja Botsharov jää vaihtoaitoon. Valkopaidat hakevat kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Ajoissa liike. Yli neljä minuuttia vielä kolmatta erää jäljellä.

55. min: Ei mitään erikoista Leijonien ylivoimalta. Venäjä selvittää ongelmitta.

52.04 JÄÄHY! Venäjältä Yudin jälleen kerran boxiin, syynä vastustajan mailasta kiinnipitäminen.

50.45 MAALI! Suomi, 3-1. No nyt paukkuu! Leijonilta nopea karvaus ja Turuselta jäätävä pyörähdysviimeistely.

50.13 MAALI! Suomi, 2-1. Karjalainen karkaa jäähyn jäljiltä läpiajoon. Päättäväinen rannelaukaus, mikä uppoaa venäläisvahdin Botsharovin kautta sisään.

48.02 JÄÄHY! Leijonien hyökkääjä Jere Karjalainen törmää venäläispelaajaan puolustussiniviivan tuntumassa. Ja Karjalainen jäähylle estämisestä.

48. min: HIFK-sentteri Lundellilta terävä vastaisku ja napakka kuti Venäjän pakin jaloista. Nuori hyökkääjä väläyttelee.

47. min: Anttilan suunnanmuutoksen jälkeen tonttia Ruohomaalle. Venäjän maalilla Ivan Botsharov koppaa.

44.14 MAALI!Venäjä tasoittaa, 1-1. Rindell menettää kiekon hyökkäyssiniviivalla ja Maksim Shalunov karkaa läpiajoon. Tyylikkäät harhautukset ja kiekko rystyltä verkkoon.

43. min: Leijonilta parempi alku kolmanteen erään. Varman kiekkokontrollin kautta hyökkäyksiä Venäjän päätyyn.

Kello 18.42: Sitten päätöserään. Pystyykö Leijonat parantamaan nihkeän toisen kaksikymppisen jäljiltä?

2. erä:

40.00: Kaksi erää paketissa. Olkinuora piti Suomea pystyssä muutamilla isoilla torjunnoilla. Suomi yhä 1–0-johdossa.

40. min: Suomen ykkösketju saa erän loppuun painetta Venäjän päätyyn. Pakarinen ja Turunen järjestelevät paikkoja, Ohtamaa tykittelee viivalta.

38. min: Venäjä vie ja Leijonat perässä. Ja kuoressa. Sinipaitojen avauserän ote kadonnut täysin.

37. min: Venäjällä klinikka päällä. Ivan Morozov kikkailee itsensä huippupaikkaan. Olkinuoralta lisää huippuotteita.

35. min: Venäjä kolkuttelee jo tolppia. Mutta ulkotolppa, nou hätä.

33. min: Leijonille pientä tonttia ylivoimalla. Paras hohto kuitenkin kadoksissa.

31. min: Rindell taas normaalisti Leijonien ykkösylivoiman mukana.

29.57 JÄÄHY! Suomelle lupaava kahdella yhtä vastaan -hyökkäys ja Venäjä joutuu rikkomaan. Dmitri Yudin boxiin, syynä kiinnipitäminen.

30. min: Rindell poistunut pukukopin puolelle. Jukurit-puolustaja kävi yhden vaihdon jäällä tällin jäljiltä.

28. min: Ei lähtenyt Leijonien ylivoima rullaamaan. Venäjällä nyt vahva ote. Ensimmäisiä pitkiä hyökkäyksiä Leijonien päädyssä.

26. min: Rindell taas jäällä. Onneksi ei käynyt pahemmin Jukurit-puolutajalle.

24.19 JÄÄHY! Leijonien avausmaalin tekijä Rindell joutuu törkytaklauksen kohteeksi. Venäjän Grigori Dronov pamauttaa niitin suoraan päähän. Mutta vain kaksi minuuttia. Ohhoh.

24. min: SKA:n nikkari Kirill Martsenko hyvällä tontilla. Olkinuora naulaa varmasti kiekon räpyläänsä. Valkopaidat heränneet taistoon.

22. min: Venäjältä pientä otetta erän alkuun. Leijonat tiiviinä keskialueella.

Kello 17.52: Toinen erä käyntiin. Jatkaako Suomi vahvoja otteita vai saako Venäjän juonenpäästä kiinni?

1. erä:

20.00: Erän loppuun vielä pienet nujakat. Vahva kaksikymppinen Leijonilta. Täysin eri ilme kuin keskiviikkona Tshekkiä vastaan. Ja Rindell osui taas. Suomen johtoasemasta erätauolle.

18. min: Tommi Kivistölle sattuu aivopieru ja Dmitri Voronkov pääsee hukatun jättösyötön jälkeen läpiajoon. Olkinuora venyy isoon torjuntaan.

16.08 JÄÄHY! Suomelta lupaava ylivoiman alku, mutta sitten tasoitusjäähy. Ruohomaa boxiin, syynä kampitus.

15.46 JÄÄHY! Suomelle lisää ylivoimaa, kun Venäjältä Igor Ozhiganov boxiin, syynä kampitus.

12. min: Jos on ilme eri tasolla, niin samaa voi sanoa hyökkäyspelaamisesta. Leijonien pelissä rakenteet kunnossa. Hyökkäykset vyöryvät Venäjän päätyyn.

10. min: Suomelta selvästi vahvempi alku nyt kuin Tshekkiä vastaan. Täysin toinen ilme.

7. min: Venäjältä ensimmäiset yritykset. Suomi puolustaa kuitenkin vahvasti maalin edustaa.

04.51 MAALI! Suomi, 1-0. Axel Rindell ja taas osuma! 21-vuotias Jukurit-puolustaja on aloittanut Tshekin EHT-turnauksen terävästi. Tällä kertaa upea ranne etukulmaan ja siellä on. Rindell osui myös keskiviikkona Tshekkiä vastaan. Anton Lundellille syöttöpiste.

04.01 JÄÄHY! Suomelle ylivoimaa, kun Venäjältä Dmitri Yudin boxiin. Syynä kampitus.

2. min: Suomella pientä otetta iltapäiväpelin alkuvaiheilla.

Kello 17.00: Suomen ja Venäjän ottelu käyntiin. Leijonat tänään sinipaidoissa, Venäjä valkoisissa.

-------------------------------------------------------------------------------

Kello 16.58: Venäjä saa MM-kisoihin NHL-vahvistuksia, kun mukaan ovat liittymässä ainakin Denis Gurjanov (Dallas Stars), Mihail Grigorenko (Columbus Blue Jackets) ja Vladislav Gavrikov (Blue Jackets).

Venäjän ketjut tänään:

Kello 16.56: C Moren asiantuntija Karri Kivi nosti esiin Suomen hyvin vajaaksi jääneen hyökkäyspelin. Siinä riittää petrattavaa tämän päivän Venäjä-kamppailuun.

Kello 16.54: Leijonien riveissä Petri Kontiola palasi pitkästä aikaan A-maajoukkuepaitaan. Kontiola jahtaa nyt nälkäisesti MM-paikkaa.

Kello 16.51: Jukka Jalonen suhtautui rauhallisesti siihen, että Leijonien koneet eivät meinanneet vielä käynnistyä kunnolla Tshekki-pelissä.

Kello 16.48: Paluu vielä keskiviikon Tshekki-pelin vaiheisiin. Suomelta tuloksellisesti vahva alku, sitten kelkka kääntyi.

Kello 16.45: Leijonien kokoonpanoon liittyvät siis HIFK-hyökkääjät Sallinen ja Lundell sekä KHL-mestarit Kaski ja Pokka. Sen lisäksi mukana muun muassa Atte Ohtamaa, Eemeli Suomi ja Valtteri Puustinen.

Suomen ketjut:

38 Teemu Turunen – 13 Mikael Ruohomaa – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen (A) – 15 Anton Lundell – 48 Valtteri Puustinen
10 Eemeli Suomi – 47 Peter Tiivola – 25 Jere Karjalainen
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)
13. hyökkääjä: 41 Jere Innala

55 Atte Ohtamaa (A) – 7 Oliwer Kaski
3 Niklas Friman – 61 Axel Rindell
51 Jarkko Parikka – 2 Ville Pokka
4 Tommi Kivistö – 39 Kim Nousiainen

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Kello 16.42: Tervetuloa Tshekin EHT-turnauksen Suomen ja Venäjän ottelun liveseurannan pariin. Taisto käynnistyy kello 17. Tätä ennen perkauksessa muun muassa Suomen uusiksi mennyt kokoonpano sekä lähtökohdat iltapäivän taistoon.