Jukka Jalonen itsevarmana Leijonien MM-nipusta: "Saamme huippujoukkueen kasaan"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat on pelannut nyt kolme EHT-turnausta tällä kaudella. Jukka Jalosen mukaan Leijonien johdolla on varsin selkeä kuva siitä, ketkä tapahtumissa mukana olleet pelaajat ovat potentiaalisia tapauksia kevään MM-kisoja ajatellen.

Leijonat oli tulessa viikonloppuna Malmössä, jossa ohjelmassa oli Ruotsin EHT-turnaus. Suomen saldo oli kaksi tappiota ja yksi rankkarivoitto.

– Olimme maalinteon tehokkuudessa huonompia kuin vastustajat. Siinä meillä on haasteita, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen myönsi MTV Urheilulle turnauksen jälkeen.

– Prosessi etenee. Otamme tästä oppia ja mietimme, että miten voisimme tehdä asioita jatkossa paremmin, Jalonen jatkoi.

Leijonien seuraavien vaiheiden yllä on omia kysymysmerkkejä. Se, pelaako Suomi harjoitusotteluita ennen toukokuun puolessa välissä ohjelmassa olevaa Tshekin EHT-turnausta, on vielä auki.

– Analysoimme nyt ne pelaajat, jotka ovat olleet mukana näissä kolmessa tapahtumassa. Mietimme sitä, että ketkä voisivat olla kevään leirityksessä mukana sillä tausta-ajatuksella, että kellä heistä on oikeasti saumoja päästä mukaan kevään MM-kisoihin. Sitten aletaan seuraamaan sitä, että miten pelaajat suoriutuvat kevään kovissa peleissä.

– Koska se on huomannut, että ne pelaajat, jotka ovat valintojen hetkellä tikissä, ovat yleensä hyviä myös itse kisoissa.

Jalosen mukaan Leijonien johdolle on jäänyt varsin ”selkeä kuva siitä”, ketkä pelaajat taistelevat aidosti kevään MM-kisapaikoista.

– Olen ihan varma, että saamme huippujoukkueen kasaan, kun kisat aikanaan alkavat, Jalonen julistaa.

Lue myös:

    Uusimmat