Juho Tolppola ärähti Nyrkkeilyliiton osallistumisesta Pride-tapahtumaan – joutui pyytämään anteeksi: "Ei herranjumala!"

Entinen ammattinyrkkeilijä Juho Tolppola tylytti Facebook-sivuillaan Suomen nyrkkeilyliiton päätöstä osallistua ensi lauantain Pride-kulkueeseen.

Pääkuvan videolla huippuhetket Anthony Joshuan ja Joseph Parkerin taannoisesta MM-ottelusta.

Nyrkkeilyliitto on osallistumassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tasa-arvoa edistävään tapahtumaan yhdessä Olympiakomitean kanssa.

– Ei herranjumala! Tuhlatkaa toi sateenkaaritouhu suoraan nyrkkeilyhommiin, Tolppola ärähti Facebookissa.

Nykyinen promoottori ja valmentaja Tolppola osallistui aktiivisesti keskusteluun, jota hänen päivityksensä herätti. Tolppola latoi äärimmäisen homovastaisia kommentteja ja puhui homoudesta "mielenvikaisuutena".

− Mulle ikävä kyllä homo tai lesbo ei oo ihminen, hän muun muassa kirjoitti.

Tolppola poisti sittemmin päivityksensä ja julkaisi julkisen anteeksipyynnön.

– Pyydän anteeksi some-päivitykseeni lisäämiäni kommentteja. Alun perin tarkoitus oli vain ihmetellä, miksi liitto mukana asiassa niin vahvasti. Sen jälkeen kommenttikentässä asia lähti niin sanotusti "lapasesta" ja siitä pahoittelut kaikille, joita kommentit satuttivat.

– Itselläni on ystävä- kaveripiirissä useita eri vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, eikä minulla ole mitään vähemmistöjä vastaan oikessa elämässä, somessa asiat helposti kärjistyy. Mikään kommenteista ei liity mitenkään eri yhteistyökumppaneihini (mm. Firebody), vaan ovat täysin minun oma ylilyöntini, joka ei toistu.


Lue myös:

    Uusimmat