Juho Hännisellä pikkutuhma lähtönumero Sardinian MM-rallissa – ”Se on joku poikien pikku jekku”

Toyotat vauhdissa lauantain aamupäivän lenkillä 1:23
Videolla kuvaa Portugalin rallista.

Punkaharjulainen Juho Hänninen pääsee pitkästä aikaa WRC-auton puikkoihin, kun rallin MM-sarja jatkuu torstaina käynnistyvällä Sardinian osakilpailulla.

Hänninsellä ja kartanlukija Tomi Tuomisella ovat Sardiniassa hieman erillään Toyotan kolmesta tehdaskuskista omassa pienessä teltassaan. Kisanumerona on hassunhauska ja ehkä vähän tuhma 69.

– Se on joku poikien jekku. Tämä on tällaista. Pojilla on ollut vissiin hauskaa, Hänninen naureskeli viitaten taustatiimiinsä ja mekaanikkoihinsa.

Toyota ajattaa ensimmäistä kertaa neljää omaa kuljettajaa WRC-autoilla MM-rallissa. Hännisen tarkoitus on kaasutella ralli läpi testimielessä ja mielellään ilman murheita.

– Aika hyvin on vielä nukuttanut ja rennoin mielin ollaan edelleen. Toistaiseksi olen pystynyt sisäistämään sen, että ei lähdetä muiden aikoja vertailemaan. Tarkoitus on rennosti vain testata. En tiedä, miten se kyyti löytyy ja mikä se oikea vauhti sitten on, Hänninen sanoi.

– Tarkoitus on saada paljon kilometrejä. Ajetaan juuri se, mikä hyvältä tuntuu.

Riittääkö pian 38 vuotta täyttävällä Hännisellä kantti ajaa rauhallisesti omaa kyytiä, se jää nähtäväksi.

– Ura on muodostunut siihen suuntaan, että nyt vain testataan. Se ei vaikuta millään tavalla, onko täällä neljäs vai kymmenes. Se ei minun tulevaisuutta hetkauta mitenkään. Se pitäisi pystyä pitämään mielessä, Hänninen toteaa.

– Jos tulisi heti kakkospätkällä niin pahasti turpaan, että ei tulisi edes kiusausta lähteä ajamaan kilpaa. Se voisi olla helpompi.

Eli riittääkö sitten pelkkä köröttely Hänniselle ja Toyotalle?

– Eihän se nyt silleen mene, kyllä paukut pitää olla päällä, Hänninen velmuili.

– Varmasti on vaikeaa löytää oikea ajorytmi. En tiedä, jääkö sillä sitten puoli sekuntia vai sekunnin per kilsa. Onhan se nyt kuitenkin selvä, että kun on pitkä ajotauko, ja jos se niin helppoa olisi kärkeen ajaa, niin täällä olisi monta muutakin ukkoa yrittämässä samaa.

Lue myös:

    Uusimmat