Mainos

Juhlavuottaan viettävä tietosanakirja aloitti tyhjästä – nyt tarjolla satoja tuhansia artikkeleita

Suomenkielinen Wikipedia juhlii 15-vuotispäiväänsä. Vuonna 2017 yksi tärkeimmistä projekteista on Suomea koskevien artikkeleiden lisääminen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Vapaaehtoisten muokkaajien toimesta vuosien varrella on verkossa julkaistavassa tietokirjassa julkaistu jo yli neljäsataa tuhatta artikkelia. Suomenkielinen Wikipedia sijoittuu 22. sijalle verrattaessa julkaistuja artikkeleita aktiivisten Wikipedioiden joukosta. Yhteensä Wikipedia toimii maailmassa 284 kielellä.

"...Suomen Wikipediassa tähyämme korkealle, haluammehan myös oman kulttuurimme ja kielemme pysyvän vahvana. Haluaisimmekin saada yli 10 000 artikkelia, joten ryhdytäänpä töihin!" (Suomen Wikipedian etusivu vuonna 2003)

Tänä vuonna pyritään parantamaan Suomea koskevia artikkeleita. Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi on suunnitteilla myös näiden artikkeleiden kansainvälinen käännöskilpailu.

Suomenkielinen Wikipedia pärjää myös luotettavuudessa. Helsingin Sanomien joulukuussa 2013 julkaistun tutkimuksen mukaan artikkeleista 70 prosenttia arvioitiin joko hyviksi tai erinomaisiksi.

Lähdelinkkien ja muiden kieliversioiden avulla lukija voi perehtyä aiheisiin syvemmin, mutta niin Wikipediaa kuin muitakin kirjoitettuja teoksia tulee aina lukea kriittisesti.

Lähde: Wikipedia

***

10:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.