Juhlat ohi – katso mitä puvun pesettäminen maksaa

Syksyllä juhlamenot yleensä vähenevät. Nyt on hyvä aikaa huolehtia juhlavaatteet puhtaiksi ja säilyttää ne asianmukaisesti seuraavia ikimuistoisia hetkiä varten.

Juhlapuku kannattaa viedä pesulaan mahdollisimman pian juhlien jälkeen. Etenkin miesten puvuntakkiin hiki pinttyy helposti ja sen vuoksi pesettäminen kannattaa ottaa juhlien jälkeisten päivien rutiiniksi. Soittokierros eri puolelle Suomea kuitenkin osoittaa, että yleensä puku viedään pesulaan viime tipassa, yleensä vasta muutama päivä ennen juhlia. Pesulassa puku ja siihen kuuluvat housut pestään kemiallisesti. Hinnat vaihtelevat paikkakunnittain.

Mitä puvun pesettäminen maksaa eri puolella Suomea?

  • Delux Clean pesulapalvelut, Espoo: 30,70 euroa
  • Melers Pesulapalvelut, Turku: 28,30 euroa
  • Pesula Pesukarhu, Oulu ja Kajaani: 26,80 euroa
  • Pesula Pyykkipoika, Lahti: 33,90 euroa
  • SOL Pesulapalvelut, koko Suomi: 34,20 euroa

Näin säilytät pukua oikein

Pesulasta tullutta pukua pitää säilyttää hyvässä ja tukevassa hengarissa. Yrittäjä Hillevi Jaakkola Pesula Pesukarhusta ohjeistaa, että puvun napit kannattaa jättää säilytyksessä auki.

– Hengarin tulee tukea pukua, se ei saa olla mikään rimpula, Jaakkola sanoo.

Puvun saumoja ja nappeja kannattaa myös tarkkailla. Jos ne alkavat repsottaa, kannattaa kääntyä ompelijan puoleen. Pukuompelija Hanna Kirjavainen Delux Clean -pesulasta kertoo, että useimmiten housujen lahkeessa olevat piilo-ompeleet aukeavat.

– Teollisuudessa ne ommellaan läpinäkyvällä siimalla ja useimmiten ommelta ei päätellä. Kun kerran vetäisee siimasta, se purkautuu kokonaan pois.

Kirjavaisen mukaan miehet pyytävätkin usein ompelemaan lahkeensuut kokonaan tai osittain uudelleen, sillä varpaat repivät alkuperäiset piilo-ompeleet helposti rikki.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Colourbox

Mari Mäkinen / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja