Mainos

Juhannustunarit työllistivät poliisia pyhinä: Foliopommeja, muffinivarkaita ja kannabiskasvattamo makuuhuoneessa

Poliisia ja pelastuslaitoksia ovat työllistäneet juhannuksena paitsi vakavat onnettomuudet, myös erilaiset epäonniset pikkurikokset ja rattijuopot.

Helsingin poliisi sai juhannuspäivän iltapäivänä ilmoituksen Yliskyläntiellä sijaitsevan kerrostalon parvekkeelta tulevasta savusta. Ilmoittajan mukaan kukaan ei ollut tullut avaamaan asunnon ovea. Paikalle lähetettiin sekä pelastuslaitoksen yksiköitä että poliisipartioita.

Päästäkseen sisään asuntoon pelastuslaitos joutui rikkomaan huoneiston oven. Pelastushenkilökunta ja poliisi löysivät asunnosta nukkuvan miehen. Savun lähteeksi ilmeni parvekkeella ollut grilli, eli huoneistossa eikä parvekkeella ollut varsinaista tulipaloa.

Varsinainen yllätys löytyi huoneiston tarkastuksen yhteydessä: makuuhuoneeseen oli rakennettu kannabiskasvattamo kaikkine tarvikkeineen.

Huoneistosta takavarikoitiin joitain ruukuissa kasvatettavia kannabiskasveja, ja ne toimitettiin poliisilaitokselle hävitettäväksi. Poliisi herätti asunnon omistajan ja otti hänet kiinni epäiltynä huumausainerikoksesta.

Rattijuoppo jäi kiinni myös näpistykestä

Juhannuspäivän iltana henkilöauton kuljettaja oli törmännyt Pohjois-Karjalassa Kontiolahdella kahteen pysäköitynä olleeseen autoon.

Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni kontiolahtelaisen 44-vuotiaan miehen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Miehellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, ja autosta oli määräaikaiskatsastus suorittamatta.

Miehen päästyä vapaaksi tänään aamupäivällä hänen epäillään syyllistyneen tunnin päästä näpistykseen kauppaliikkeessä Lehmossa. Hieman näpistyksen jälkeen anastettiin henkilöauto Sormusentieltä Lehmosta. Poliisipartio tapasi kyseisen henkilöauton Enon keskustasta. Mies pakeni poliisia ajaen muun muassa kevyenliikenteenväyliä pitkin. Takaa-ajon jälkeen poliisipartio otti kiinni kuljettajan – joka osoittautui samaksi mieheksi, joka oli päässyt poliisin säilöstä vain kaksi tuntia aiemmin.

Kotitekoisia paukkupommeja Somerolla

Someron Pitkäjärvellä oli vahingoitettu juhannusyönä kahta autoa Kyyräntiellä ja kahta autoa Elopellontiellä. Kaikkien autojen peltiosissa oli eri puolilla vaaleanharmaata, nestemäistä ainetta, ja paikan päällä oli lisäksi folion palasia sekä rikkinäiset muovipullot.

Poliisi arvioi, että jäljistä päätellen molemmissa paikoissa on käytetty kotitekoisia, kemikaaliliuoksen ja folion kemialliseen reaktioon perustuvia paukkupommeja; Kyyräntieltä oli kuultu puolenyön aikaan myös kova pamaus.

Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa mainitunlaisten viritelmien vaarallisuudesta paitsi ympäristölle myös rakentajalle itselleen. Tavoiteltu vaikutus perustuu reaktiosta seuraavaan paineen kasvuun, ja käytännössä on mahdotonta arvioida sitä, milloin seoksen sisältävän suljetun astian kestokyky pettää.

Muffinivaras jäi nuolemaan näppejään

Sisä-Suomen poliisilaitosta työllisti juhannuspäivänä epäonninen näpistelijä. Tampereen Hervannassa asioi päivittäistavarakaupassa 36-vuotias nainen. Hän oli ottanut hyllystä kaksi lonkeroa ja kolme irtomuffinia ja pannut ne laukkuunsa. Sen jälkeen nainen oli kävellyt kassalinjan ohi maksamatta tuotteita. Nainen otettiin kiinni, ja anastetut tuotteet saatiin takaisin.

Teko oli naiselle toinen vuoden sisällä ja häntä epäillään näpistyksestä.

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.