Mainos

Juhannuskokot ovat houkutelleet ihmiset kesäyöhön – moni viettää juhannusta myös kaupungissa

0:38

Suomalaiset ovat juhlineet juhannusaattoa perinteisesti kokkojen äärellä, mökeillä ja festivaaleilla. Myös kaupunkijuhannus kiehtoo yhä useampia.

Juhannuksen juhlinta on käynnistynyt paitsi mökkirannoilla myös lukuisissa perinnejuhlissa eri puolilla Suomea.

Helsingin Seurasaaressa vierailijat ovat päässeet nauttimaan keskikesän juhlassa vanhoista perinteistä, juhannussaloista ja lasten kokon lisäksi myös eri maakuntien juhannuskokoista.

Lisäksi Seurasaaressa voidaan ihastella tänä iltana kesäisiä häitä. Seurasaaren juhannusyleisö näkee hääparin illalla juhlakentällä, jossa tuore pari tervehtii juhlayleisöä tanssimalla perinteisen häävalssinsa sukulaisjoukkonsa ympäröimänä. Ilta huipentuu, kun kansallispukuiset tanssijat soutavat heidät Kyrösjärven kymmenhankaisella kirkkoveneellä sytyttämään pääkokkoa. Kokon kipinät tuovat onnea hääparin tulevaan elämään. 

Kumpulan juhannusjuhlan viettoon oli kokoontunut runsaasti lapsiperheitä.  Lapsille oli tarjolla muun muassa hevosajeluita ja aikuiset mittelivät taitojaan muun muassa saappaan tarkkuusheitossa.

Juhannusta ovat viettäneet paitsi ihmiset myös eläimet. Helsingin poliisihevoset nauttivat juhannuksena kesäloman ensimmäisestä päivästä.

Juhannusta vietetään myös Ruotsissa ja Baltiassa

Juhannusta vietetään paitsi Suomessa myös Ruotissa ja Baltian maissa. Alun perin juhannus on ollut muinaisuskontoihin liittyvä juhla. 

Kansallispukuiset ihmiset juhlivat juhannusta eilen kokon äärellä Liettuan vanhassa pääkaupungissa Kernavessa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.