Tänä viikonloppuna luvassa on "venetsialaisia" ja Suomen luonnon päivän juhlistamista

Tänä viikonloppuna vietetään venetsialaisina tunnettua mökkeily- ja veneilykauden päättymisen juhlaa. Tänään vietetään myös Suomen luonnon päivää.

Venetsialaisten perinteeseen kuuluu, että ihmiset kokoontuvat elokuun viimeisenä viikonloppuna kesämökeilleen. Juhlissa voidaan sytyttää esimerkiksi nuotioita, ilotulitteita ja kokkoja, jos voimassa ei ole metsäpalovaroitusta. Perinne on alun perin peräisin Pohjanmaalta, mutta sittemmin tapa on levinnyt myös muualle Suomeen.

Suomen luonnon päivänä yövytään ulkona ja syödään sieniä

Suomen luonnon päivää on vietetty vuodesta 2013 alkaen, ja päivää koordinoi tänä vuonna Metsähallitus. Päivä on myös suositeltu liputuspäivä.

Päivän aikana on vuosien saatossa järjestetty muun muassa pönttötalkoilua, metsäravintoloita ja nakupatikoita.

Suomen Latu järjestää tänään myös Nuku yö ulkona -kampanjan, joka kannustaa ihmisiä viettämään yönsä ulkona. Suomen Latu pyörittää niin kutsuttuja Metsähotelleja kolmella paikkakunnalla, minkä lisäksi eri puolilla maata on kymmeniä pienempiä tapahtumia.

Samalle päivälle osuus myös Marttaliiton valtakunnallinen sienipäivä, jota on vietetty ensimmäisen kerran vuonna 1994. Sienipäivän tapahtumia järjestävät sekä marttapiirit että yksittäiset marttayhdistykset. Paikkakunnilla, joilta löytyy sieniä, pystytetään sieninäyttely.

Kuluva viikko on myös ollut Viherympäristöliiton, Maa- ja kotitalousnaisten sekä Luonnonvarakeskuksen järjestämä puunhalauksen teemaviikko. Teemaviikon tavoitteena on kannustaa ihmisiä osoittamaan arvostusta lähiympäristöään kohtaan puita halaamalla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja