Juhannusaatto sai verisen käänteen Lapinlahdella – nainen iski avopuolisoaan keittiöveitsellä kylkeen: määrättiin mielentilatutkimukseen

LIVE
MTV Uutiset Live kertoo päivän tärkeimmät uutiset

Pohjois-Savossa Lapinlahdella juhannusaaton iltana tapahtunut puukotustapaus on edennyt syyttäjälle. 1990-luvulla syntynyt nainen yritti syyttäjän mukaan tappaa avopuolisonsa lyömällä häntä keittiöveitsellä vasemman kainalon seudulle.

Sairaalahoitoon joutuneelle miehelle aiheutui iskusta kylkivälin läpäissyt haava ja ilmarinta. Nainen luuli iskun osuneen miehen käteen eikä hän sanojensa mukaan ymmärtänyt, että kyse voisi olla hengenvaarallisesta vammasta.

Nainen myönsi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, mutta kiisti tappoaikeet.

Haastahakemuksesta ilmenee, että vaihtoehtoisena syytekohtana tapon yritykselle on törkeä pahoinpitely. Syyttäjä hakee naiselle 2,5 vuoden mittaista vankeusrangaistusta. 

Määrättiin mielentilatutkimukseen

Tapausta käsiteltiin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa viime perjantaina. Nainen pyysi päästä mielentilatutkimukseen, eikä syyttäjällä ollut mitään asiaa vastaan.

Käräjäkäsittely jatkuu naisen mielentilatutkimuksen valmistuttua. Nainen päästettiin vapaalle jalalle odottamaan tutkimuksen tuloksia.

Haastehakemuksesta selviää, että pariskunnan välillä oli aiemminkin ollut väkivaltaisuuksia. Mies on syytteissä kahdesta lievästä pahoinpitelystä, joissa uhrina on puukotuksesta syytetty nainen.

Syyttäjän mukaan mies on huhtikuussa ja kesäkuussa kuristanut avopuolisoaan kaulasta. Mies on tunnustanut teot. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja