Juhamatti Aaltonen viilettää yllättävässä roolissa SM-liigassa – "Kyllä, monitaituri"

Antti Tyrväinen mäjäyttää! Pelicans-yleisö haltioissaan 1:08
Juhamatti Aaltoselta kermainen tarjoilu, Antti Tyrväinen svingaa kiekon pömpeliin

Kevään 2011 MM-kultaleijona Juhamatti Aaltonen palasi vastaikää takaisin Suomeen. Nyt Aaltonen viilettää sangen erikoisessa roolissa kotimaan liigajäillä.

Jos aikakelaa vie 15 vuotta taaksepäin, Juhamatti Aaltonen oli tuolloin Liigan ehdoton taitohyökkääjä. Hän oli väriläiskä, suoranainen virtuoosi. Aaltonen sai osaltaan kritiikkiä siitä, ettei puolustaminen hirveästi maittanut. Hän oli hyökkäyspään taituri. 

Siksi "Juhiksen" on voinut mieltää koko hänen uransa ajan.

Nyt kaukaloissa viilettää yhä sama veijari, joka on istutettu aiempaan verrattuna hyvin erilaiseen ja samalla myös hyvin yllättävään rooliin.

Aaltosen kohdalla yksi iso muutos tuli vastaan jo muutama vuosi sitten Kärpissä, kun hänet laitettiin pelaamaan alivoimaa.

Tästä on menty vieläkin radikaalimpaan suuntaan Lahdessa, jonne Aaltonen palasi helmikuussa ulkomaan vierailunsa jälkeen. Hän viilettää nyt Pelicansin nelosketjussa yhdessä Jonas Enlundin ja Antti Tyrväisen kanssa.

Siis jarruvitjassa.

– Kyllä, monitaituri, Aaltonen virnuilee aiheen kohdalla.

– Sitä pystyy vielä lähes 39-vuotiaana kääntymään tämmöiseksi jarrumieheksi, Aaltonen jatkaa hekotteluaan.

Ja mikäs naureskellessa ja hymyillessä, sillä Enlund, Tyrväinen ja Aaltonen ovat onnistuneet mainiosti HIFK-puolivälieräsarjan alkuhetkillä.

Lahdessa Tyrväisen johtama ketju pelasi jatkuvasti HIFK:n ykköstrioa vastaan.

Lopputulos? Jori Lehterän tähdittämä HIFK-ketju jäi aivan pimentoon ja Tyrväinen iski kaksi maalia.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Aaltonen painotti jo Lahteen palatessaan sitä, ettei hän oleta olevansa mikään käänteentekevä pelaaja, jonka pitäisi nauttia kärkiketjujen minuutteja.

– Puhuimme silloin siitä, että katsotaan vähän, kenen kanssa pelaan. Testaillaan vähän. Tarkoituksena oli lyödä homma pleijareiden alla lukkoon niin, ettei tarvitsisi koko ajan vaihdella ukkoja, Aaltonen taustoittaa.

Siihen, että onko Aaltonen ottanut vaikutteita ketjun sentteristä Tyrväisestä, eli kunnon karvapersejyrästä, Iin kasvatti antaa napakan vastineen.

– En todellakaan! Aaltonen huikkaa.

– Olemme kaikki vähän erilaisia pelaajia ja yritämme täydentää toisiamme. Olemme kokeneita jätkiä ja olemme pelanneet kovia pelejä. Pitää muistaa, että nämä pudotuspelit ovat vähän erilaisia mittelöitä kuin normaalit runkosarjakoitokset. Näissä pitää malttaa, eikä peli ole aina niin hienoa. Yritämme olla tehokkaita ja puolustamme silloin, kun pitää puolustaa. Omaa hommaa vain.

Aaltonen jakoi keskiviikon ensimmäisessä HIFK-puolivälieräottelussa äärimmäisen kermaisen syötön Tyrväiselle, joka napautti golfswingillä kiekon verkkoon.

Video tästä näkyy jutun yläreunasta.

– Ei ole lounasta vielä tullut. Sarja on kesken ja toivotaan, että sieltä tulisi vielä tuollainen takaisin päin. Epäilen! Aaltonen naurahtaa ketjukaveristaan Tyrväisestä.

– Meillä on mennyt ihan hyvin tähän mennessä. Jatketaan hommia ja toivottavasti peli kulkee myös lauantaina, Aaltonen perkaa.

Pelicans ja HIFK pelaavat tänään joukkueiden puolivälieräsarjan kolmannen koitoksen Lahdessa. Pelicans on hyvissä asemissa, sillä se johtaa sarjaa voitoin 2–0.

– Aina ennemmin ottaa tämän tilanteen vastaan, missä nyt olemme. Ei mitään, ei muuta kuin eteenpäin! Aaltonen viitoittaa. 

Lue myös:

    Uusimmat