Juhamatti Aaltonen teki kaksi maalia Turussa, on tehnyt hurjat tehot paluunsa jälkeen – Kärpät varmisti runkosarjan voiton

Lahden Pelicans palasi voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti TPS:n 6-3-lukemin keskiviikkoiltana Turussa.

Lahtelaisten sankareina toimivat Juhamatti Aaltonen, joka teki Pelicansille kaksi maalia ja Jesse Mankinen, joka teki kolme pistettä. Aaltonen on pelannut viisi ottelua paluunsa jälkeen, joissa on syntynyt tehot 5+2=7.

Pelicans meni avauserässä 2-0-johtoon, kun Oliwer Kaski ja Aaltonen onnistuivat maalinteosssa. TPS nousi maalin päähän toisessa erässä, mutta Aaltonen vei illan toisella osumallaan Pelicansin 3-1-johtoon.

TPS nousi kuitenkin vielä erän aikana 3-3-tasatilanteeseen, kun Simon Suoranta ja Oula Palve onnistuivat maalinteossa.

Päätöserässä Mikko Kousa viimeisteli Pelicansin 4-3-voittomaalin ja Mankinen viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemiksi 6-3. Pelicans nousi sarjassa neljänneksi.

Oulun Kärpät palasi takaisin voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Hämeenlinnan Pallokerhon 3-2-lukemin.

Voittonsa myötä Kärpät varmisti runkosarjan voiton, sillä ero toisena olevaan Turun Palloseuraan kasvoi 26 pisteeseen.

Kärpät meni 1-0-johtoon avauserässä, kun Radek Koblizek onnistui maalinteossa. HPK nousi tasoihin Henri Kannisen osumalla, mutta Kärpät teki kaksi maalia toisessa erässä, kun Aleksi Heponiemi ja Ville Leskinen onnistuivat maalinteossa.

HPK nousi kapteeninsa Otto Paajasen osumalla päätöserässä maalin päähän, mutta ei onnistunut nousemaan tasoihin.

Sport voitti Tapparan, Ilves kukisti SaiPan ja KooKoo yllätti KalPan

Vaasan Sport otti tärkeän voiton, kun se kukisti Tapparan 4-2-lukemin Tampereella.

Sport ilmoitti itsensä takaisin pudotuspelitaisteluun mukaan. Sport oli ennen Tappara-ottelua kahdeksan pistettä perässä viimeisellä pudotuspelisijalla olevaa Jyväskylän JYPiä. Voiton myötä ero kaventui viiteen pisteeseen.

Sport johti ottelua avauserän jälkeen 2-0-lukemin ja lisäsi johtonsa kolmeen maaliin toisessa erässä Roope Talajan osumalla.

Päätöserässä Oskari Manninen laukoi Sportin 4-0-osuman Tapparan ainoat maalit tekivät Veli-Matti Vittasmäki.

Sport sai päätöserässä jobinpostia, kun joukkueen maalivahti Sami Aittokallio loukkaantui ja jätti ottelun kesken.

Tampereen Ilves vankisteli asemiaan sarjan keskikastissa, kun se kukisti SaiPan 3-2-lukemin Lappeenrannassa.

Ottelun avauserä oli maaliton, mutta toisessa erässä maalihanat aukesivat. Arttu Ruotsalainen vei Ilveksen 1-0-johtoon, mutta David Goodwin toi SaiPan 1-1-tasatilanteeseen.

Alle minuuttia myöhemmin Joose Antonen vei Ilveksen 2-1-johtoon. SaiPa nousi kolmannessa erässä 2-2-tasatilanteeseen, kun Cody Kunyk onnistui maalinteossa.

Ilves otti kuitenkin kolme pistettä, kun Joona Ikonen teki 3-2-voittomaalin.

KooKoo jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se voitti KalPan 4-3-lukemin Kuopiossa.

KalPalle tappio merkitsi sitä, että joukkueen taistelu viimeisestä pudotuspelisijasta vaikeutui entisestään.

KalPa meni 1-0-johtoon Tommi Jokisen osumalla, mutta Peetro Seppälä nosti KooKoon tasoihin. KalPa meni toisessa erässä 2-1-johtoon, mutta Kim Strömberg toi KooKoon jälleen tasoihin.

Jyri Junnila vei KalPan vielä 3-2-johtoon, mutta KooKoo nousi jälleen tasoihin, tällä kertaa Miikka Pitkäsen osumalla.

KooKoo teki päätöserässä 4-3-voittomaalin, kun Ed Wittchow onnistui maalinteossa. Maalintekotilanteessa KalPan Lasse Lappalainen huitoi itselleen suihkukomennuksen.