Juhamatti Aaltonen sai melkoisen idean – lopputuloksena olisi erikoinen näky olympialaisissa: "Laitoin pienen legendan liikkeelle"

Juhamatti Aaltonen. Mies, myytti ja legenda, joka osaa myös laittaa legendoja liikkeelle.

Helmikuussa 2014 Juhamatti Aaltonen oli isosti valokeilassa, kun hän oli mukana Leijonien Sotshin olympiajoukkueessa.

"Iin taikuri" nousi näkyvästi esiin puolivälieräottelussa Venäjää vastaan, kun hän kiepsautti kiekon NHL-vahdin Semjon Varlamovin selän taakse.

Tämä käynnisti Suomen nousun, mikä päättyi lopulta jymy-yllätykseen. Leijonat aiheutti Venäjälle shokkitappion oltuaan parempi lukemin 3–1.

Aaltonen oli tuolloin uransa huipulla. Sotshista mukaan tarttui olympiapronssia.

Sen jälkeen Aaltosta ei olla paljoa olympiakuvioissa nähty.

Ainakaan vielä.

Tarina kertoo, että olet suunnitellut ratkaisua, missä pelaisit parin vuoden ajan Italiassa, hankkisit maan kansalaisuuden ja edustaisit heitä Milanon olympialaisissa. Pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä se pitää, Aaltonen naurahtaa.

– Joskus tuli sellainen idea, että lähtisin vanhoilla päivillä pelaamaan Italian vuoden 2026 olympialaisiin. Heitin tuon vitsillä, kun vaimollani ja lapsellani on Italian passi. Mietin, että pitäisikö mennä sinne, hommaisin kansalaisuuden ja pelaisin vielä yhdet olympialaiset.

– En kyllä sano, että tuo välttämättä toteutuu. Ihan vaan laitoin pienen legendan liikkeelle, Aaltonen virnuilee.

Aaltosen uran varrelle on mahtunut jos jonkinlaisia käänteitä ja tapahtumia. On lentänyt samppanjapullon korkkia silmään niin, että KHL-seurasta tuli potkut ja on omat tarinat näyttävästä Porsche-urheiluautosta, joka päätyi lopulta lunastukseen.

Ennen kaikkea Aaltonen on jäänyt mieleen taitopelaajana ja vekkulimaisena persoonana, joka on tarjonnut vuosien varrella rutkasti elämyksiä ja kokemuksia niin jäähallien lehtereiden kuin kotikatsomoiden puolelle. 

Aaltonen on tällä hetkellä työtön jääkiekkoilija, sillä hän lähti joulukuussa eri teille tshekkiläisseuran BK Mlada Boleslavin kanssa.

Saattaisiko Italia jopa nousta nyt yhdeksi vaihtoehdoksi?

– Kyllä se (Italia) vähän enemmän legendan puolelle taipuu, enkä tiedä, että miten tuollainen kansalaisuuden hankkiminen sitten lopulta etenisi. Ei millään pahalla… enkä tarkalleen tiedä, että missä Italian kiekko nykyään menee, mutta kyllä mää haluaisin pelata vielä jossain kilpailullisessa sarjassa, Aaltonen muotoilee.

Lue myös:

    Uusimmat