Mainos

Juha Sipilä: Natoon liittymisestä järjestettävä kansanäänestys, jos päätös tulee eteen

Jos Natoon liittymistä aiotaan harkita, tulee siitä järjestää kansanäänestys, toteaa pääminiesteri Juha Sipilä (kesk.) tänään pitämässään poliittisessa linjapuheessaan keskustan puoluekokouksessa.

Sipilän mukaan Nato-jäsenyyden hakeminen vaatisi erittäin huolellista harkintaa ja laajaa kansallista yksimielisyyttä. Hän toi puheessaan esille, ettei kansanäänestys ole vastuun ulkoistamista pois päätöksentekijöiltä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että päätöksentekijät ymmärtävät, että näin suuri päätös koskettaa meistä jokaista, niin nykyistä kuin tuleviakin sukupolvia, hän totesi.

Hän siteerasi Nato-selvitystä, jossa Nato-jäsenyyttä kuvailtiin Suomen kaltaiselle pienelle maalle erittäin suureksi päätökseksi, jopa vedenjakajaksi.

Puheessaan hän totesi, ettei Suomen toimintaympäristön muutos ole enää kenellekään uutinen, vaan nyt Suomen on pidettävä paikkansa pitkässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa jatkumossa. Hän piti edelleen hyvänä hallitusohjelman kirjausta, jonka mukaan Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

Puheessaan Sipilä painotti myös Pohjoismaiden ja EU:n merkitystä Suomen ulkopolitiikassa ja piti EU:n perusarvojen ja yhtenäisyyden puolustamista tärkeänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.