Juha Perälä lopetti vuosi sitten työt huippusuositussa radio-ohjelmassa – puhuu nyt avoimesti siitä ajasta: "Kaikki ei ollut pelkästään positiivista"

Juha Perälä kertoo olevansa vielä ystävä ex-kollegoidensa kanssa, vaikka he eivät olekaan nähneet toisiaan usein viime aikoina.

Juha Perälä hauskuutti suomalaisia radioaalloilla kymmenen vuoden ajan, supersuositussa Aamulypsy-ohjelmassa. Hän oli vuosien aikana pohtinut tauon pitämistä työstään, mutta oikeaa aikaa ei tahtonut löytyä. Viime vuoden talvena hän päätti laittaa lopulta pillit pussiin ja kokeilla siipiään muualla. 

Perälä yllättää nyt televisiossa, sillä hänet nähdään elokuussa FOX-kanavan uutuusohjelmassa Melkein mensa, joka on viihdyttävä koko perheen visailu. Toisen joukkueen vakiokapteenina ruoria vääntelee näyttelijä Eero Ritala

Perälä ja Ritala eivät ole tunteneet entuudestaan, mutta ohjelmaa tehdessä he löysivät heti yhteisen sävelen. 

– Kun kuulin, että Eero tulee ohjelmaan, niin olin heti valmis lähtemään mukaan. Joistakin ihmisistä vain näkee heti sen, että heidän kanssa tulee juttuun, vaikkei olisi ikinä toista nähnytkään, Perälä kertoo MTV Uutisille. 

Perälä kertoo, että häntä on kosiskeltu viime vuosina eri televisio-ohjelmiin. Hän on kuitenkin jatkuvasti kieltäytynyt tarjouksista.

– Tämä ohjelma vaikutti juuri siltä, mitä olen halunnut tehdä. Isona tekijänä vaikutti myös se, kun en halua tehdä samaa roolia, jota tein radiossa vuosia. On mukavaa tehdä viihdettä, jossa saan olla Juha Perälä radio-Periksen sijaan. 

Perälältä onkin kyselty sosiaalisessa mediassa, että tuleeko hän palaamaan takaisin Aamulypsy-jengiin ja onko hänellä ikävä sinne. 

– Silloin tällöin tulee aina mieleen jokin tarina, joka olisi hauska kertoa radiossa. Mutta minulla ei ole sinne kuitenkaan kaipuuta. Olin kymmenen vuotta siellä putkeen ja se vei kuitenkin niin paljon elämästä ja poissulki muuta. Se antoi paljon, mutta kaikki ei ollut pelkästään positiivista. 

Perälä ei kuitenkaan poissulje sitä, etteikö palaisi joskus radiotöihin. 

– Joskus vielä haluaisin työskennellä radiossa. Mutta se, että milloin ja minne, niin sitä en tiedä. 

Perälä vietti tiivisti aikaa radiovuosinaan juontajakollegoidensa Jaajo Linnonmaan ja Anni Hautalan kanssa. Vaikka he eivät ole enää työkavereita, ystävyys on kuitenkin säilynyt. 

– Kaikki menee omaa elämää, niin eipä tässä ehdi toisia kuitenkaan usein näkemään. Jaajoa olen silloin tällöin nähnyt, yhdessä golfturnauksessa ja sosiaalisessa mediassa tulee silloin tällöin jokunen sana vaihdettua. 

– Silloin kun lopetin, otin irtioton kaikesta, vaikka minulla mahtavia työkavereita olikin, hän jatkaa.  

Aamulypsyn uusinta tulokasta, Tuukka Ritokoskea Perälä näkee usein. 

– Meillä on paljon yhteisiä harrastuksia. Silloin kun Tuke aloitti radiossa, huomasin heti, että hänessä on potentiaalia. Olen onnellinen, että hän on ottanut paikkaansa lähetyksissä, Perälä toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat