Juha Kankkunen tähyää takaisin WRC-auton rattiin – "Vanha mies voi ajaa 90 prosenttia"

Nelinkertainen rallin maailmanmestari Juha Kankkunen selvittää mahdollisuutta testata tämän vuoden Rally1-autoa.

63-vuotias Kankkunen ilmoitti halukkuutensa päästä uuden sukupolven hybridiralliauton rattiin ollessaan viikonloppuna rengasvalmistaja Pirellin vieraana Sardinian MM-rallissa.

Vuonna 2002 eläköitynyt Kankkunen on seurannut WRC-autojen kehittymistä tarkasti testaten itsekin edellisen sukupolven kilpuria vuonna 2019. Hän on kiinnostunut nyt erityisesti tuoreesta hybridikoneistosta, joka voi tuottaa jopa 500 hevosvoimaa – saman verran kuin Kankkusen Peugeot 205 T16, jolla hän ajoi kolme voittoa vuonna 1986.

Kilpaileminen ei nestoria enää kiinnosta, mutta nykykuljettajien ajokokemuksen ymmärtäminen kylläkin.

– Toivon testaavani hybridiä kesällä. Haluan vain yrittää ajaa sillä hiukan ja ymmärtää sen eron viime vuoden autoon verrattuna, Kankkunen sanoi Motorsport.comin haastattelussa.

– Viimeiset autot ovat olleet hyviä, ja ne ovat olleet paljon helpompia ja parempia ajaa. Sanotaan, että vanha mies voi ajaa 90 prosenttia, mutta loput kymmenen jää nuorisolle, Kankkunen sutkautti.

Kankkunen kilpaili ralliautolla viimeksi vuonna 2010, jolloin hän sijoittui vielä Jyväskylän MM-rallissa upeasti kahdeksanneksi.



Lue myös:

    Uusimmat