Juha Jääskä HIFK:n tehohirmuna, TPS:n tähtinimet esillä – katso SM-liigakierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Tappara - HIFK 4:11
Videolla maalikooste ottelusta Tappara-HIFK.

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli neljä ottelua.

Hämeenlinnassa HPK aloitti kotiavauksensa terävästi TPS:ää vastaan, kun se siirtyi jo pelin neljännellä minuutilla johtoon. Asialla oli Markus Nenonen.

TPS käänsi asetelmat toisessa erässä, kun Niklas Arell ja Kalle Väisänen heiluttivat maaliverkkoja.

TPS meni menojaan kolmannessa erässä, kun sen tähtinimet astuivat parrasvaloihin. Ensin Petrus Palmu latasi 3–1-osuman ja perään Markus Nurmi viimeisteli 4–1-maalin. Lopussa Topias Haapanen naulasi vielä 5–1-loppulukemat tyhjiin.

Maalikooste, HPK–TPS:

Maalikooste: HPK - TPS 4:22

Lappeenrannassa KooKoo johti illan SaiPa-taistoa jo parhaimmillaan 3–0. SaiPa ei kuitenkaan luovuttanut.

Isäntien kiri huipentui, kun Antoine Morand latasi 3–3-tasoitusmaalin ajassa 51.56.

KooKoo nappasi kuitenkin lisäpisteen mukaansa, kun Axel Ottosson osui jatkoajalla. KooKoolle 4–3-voitto.

Maalikooste, SaiPa–KooKoo:

Maalikooste: SaiPa - KooKoo 4:31

Vaasassa Sportin ylivoima teki tuhoja ottelussa Ässiä vastaan. Sport johti taistoa avauserän jälkeen 2–1.

Isäntien johto sen kuin kasvoi, kun Axel Holmström ja Carl-Johan Lerby osuivat ylivoimalla. Sportille lopulta 4–1-voitto.

Sportin tehomiehinä toimivat kaksi maalia iskenyt Holmström ja kaksi osumaa alustanut Jens Lööke (0+2).

Maalikooste, Sport–Ässät:

Maalikooste: Sport - Ässät 3:32

Illan herkkupala käytiin Tampereella, missä yhteen iskivät hallitseva mestari Tappara sekä monissa ennakkoarvioissa suurimmaksi mestarisuosikiksi noteerattu HIFK.

Vierasjoukkue HIFK johti taistoa kahden erän jälkeen lukemin 3–2. Tappara löi päätöserässä hurjan myllyn pyörimään ja se tuotti tulosta.

Nicholas Baptiste iski 3–3-tasoitusmaalin ajassa 56.40. Eikä siinä vielä kaikki.

Carter Camper napautti Tapparalle 4–3-voittomaalin, kun kello näytti aikaa 59.41.

Illan ykköstehomies oli HIFK:n Juha Jääskä (2+1).