SM-liigan isolla avauskierroksella maalijuhlia ja isoja käänteitä, Jan-Mikael Järvinen tehorohmuna – katso kaikki osumat

Maalikooste: Ässät - Ilves 6:25
Videolla maalikooste ottelusta Ässät-Ilves.

Jääkiekon SM-liigakausi pyörähti oikein kunnolla käyntiin keskiviikkona, kun ohjelmassa oli kuusi ottelua.

Mikkelissä Latvian viime kevään MM-pronssimitalisti Oskars Batna oli illan hahmo, kun hän tykitti kaksi osumaa vierasjoukkue KooKoon verkkoon. Jukureille lopulta 4–1-voitto.

Maalikooste, Jukurit–KooKoo:

Maalikooste: Jukurit - KooKoo 4:33

Jyväskylässä JYP ja TPS hakivat paremmuutta jatkoajan puolelta. Siellä esiin nousi TPS:n tuore vahvistus Petrus Palmu, joka veivasi kiekon verkkoon. TPS:lle 3–2-voitto.

Maalikooste, JYP–TPS:

Maalikooste: JYP - TPS 4:26

Kuopiossa KalPa näytti menevän jo menojaan, kun se siirtyi toisessa erässä 3–0-johtoon ottelussa SaiPaa vastaan. SaiPa kuitenkin kiri tasoihin ja ratkaisu syntyi vasta voittomaalikilpailussa.

Siellä Jaakko Rissanen ratkaisi onnistumisellaan KalPalle 4–3-voiton.

Maalikooste, KalPa–SaiPa:

Maalikooste: KalPa - SaiPa 4:51

Oulussa Kärpät sai maalihanat auki kolmannen erän alkuhetkillä, kun Julius Junttilan heitto pomppi Sport-pelaajien kautta sisään.

Sport tuli tasoihin 14 sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kun Mestiksen viime kauden tähtipuolustaja Atro Leppänen tykitti kiekon verkkoon.

Kärppien 2–1-voitto varmistui jatkoajalla, kun oululaisten tuore puolustajavahvistus Martin Jandus tinttasi pikkumustan yläkulmaan.

Maalikooste, Kärpät–Sport:

Maalikooste: Kärpät - Sport 5:32

Tampereella Tappara nosti mestaruusviirin kattoon ennen illan Pelicans-ottelua. Tappara oli äärettömän tehokas, kun se kaatoi viime kevään finaalivastustajansa lukemin 4–0.

Maalikooste, Tappara–Pelicans:

Maalikooste: Tappara - Pelicans 4:25

Porissa Ässät sai loistoalun Ilves-otteluun, mutta Ilves käänsi asetelmat toisessa erässä. Ilveksen Petr Kodytek oli vieraiden illan hahmo, kun hän nakutti kaksi maalia. Ässiltä Jan-Mikael Järvinen alusti kotijoukkueen jokaisen osuman (0+3).