Tappara muisti Jori Lehterää tunteikkaalla videolla

Ex-tapparaa Jori Lehterää muistettiin Tampereen Nokia Arenalla 0:54
Video: Ex-tapparaa Jori Lehterää muistettiin Tampereen Nokia Arenalla

Tapparan ja HIFK:n jääkiekkoliigan kamppailussa asetelmat olivat herkulliset. Tappara on kahden edelliskevään mestari ja HIFK alkaneen kauden ykkössuosikki.

Silti katseet kohdistuivat pelin alussa yhteen mieheen. Täksi kaudeksi HIFK:hon siirtynyt sentteri Jori Lehterä oli viime keväänä Tapparan mestaruuspakan paras kortti. Paluu entiseen kotihalliin oli tunteikas.

Tappara oli tehnyt viime kauden sankaristaan hienon videon, joka esitettiin avauserän puolimaissa. Lehterä kävi maila pystyssä kiittämässä huomionosoituksesta.

Video kyseisestä hetkestä näkyy jutun yläreunasta.

Kotimatkalle Lehterä lähti kuitenkin allapäin, sillä sisukas Tappara punnersi päätöserässä IFK:n ohi ja 4–3-voittoon. HIFK johti ottelua vielä reilut kolme minuuttia ennen loppua, mutta tamperelaisten loppukiri oli vieraille liikaa. Kirvesrintojen uusi vahvistus Carter Camper teki voittomaalin vain 19 sekuntia ennen loppusummeria.

HIFK:n startti oli vahva, kun Juha Jääskä ja Kristian Vesalainen laukoivat vieraat kahden maalin johtoon. Tappara tuli kuitenkin jo avauserässä tasoihin kahdella melkein identtisellä maalilla.

HIFK:lla on paperilla kova nippu. Tapparalla puolestaan – paperilla – viime vuosia nimettömämpi, varsinkin juuri keskikaistalla, josta Lehterä lähti.

Mielenkiintoisia nimiä Tapparan sentterikaartista silti löytyy. Oiva Keskinen, 19, on kiekkolegenda Esa Keskisen veljenpoika. Oiva Keskinen teki liiga-avauksessa Pelicansia vastaan tehot 1+1 ja jatkoi perjantaina pisteputkeaan tarjoilemalla syötön Nick Halloranin 2–2-maaliin.

Tapparan sankareita olivat kuitenkin pohjoisamerikkalaiset hyökkääjät. Jenkki Camper teki voittomaalin ja kanadalainen Nick Baptiste 3–3-tasoituksen.

Lue myös:

    Uusimmat