Jounin Kaupan toimitusjohtaja Minttu Murphy-Kaulanen avoimena yrityksen myymisestä: "Nyt on aika lähteä pää pystyssä..."

Miten kauppa käy, Sampo Kaulanen? 8:20
Katso videolta: Sampo Kaulanen kertoi vuonna 2019 kuinka kauppa käy

Minttu Murphy-Kaulanen kommentoi Facebookissa Jounin Kaupan myymistä.

Kyläkauppiaana tunnettu Sampo Kaulanen kertoi maanantaina Instagram-tilillään julkaisemassa videossa allekirjoittaneensa kaupan Kesko Oyj:n kanssa ja myyvänsä Ylläksen liepeillä olevan, Äkäslompolon kylässä sijaitsevan Jounin Kaupan liiketoiminnan, rakennukset sekä maa-alueet.

Kaulasen puoliso, Jounin Kaupan toimitusjohtajana vuodesta 2014 työskennellyt Minttu Murphy-Kaulanen avasi kauppoihin liittyviä tuntemuksiaan Facebook-tililleen jakamassaan pitkässä päivityksessä. Hän kirjoittaa hypänneensä Jounin Kaupan toimitusjohtajan saappaisiin nostaakseen kaupan "hallinnollisen pään pinnalle" ja lunastaneensa myös lupauksensa.

– Minulla oli anoppi siinä vaiheessa kyntänyt sen 30 vuotta kauppiaana ja mies jo muutaman. Kaulasten kolmihenkinen perhe oli elänyt ja hengittänyt Jounin Kauppaa vuosikymmenet. He olivat kiinnittäneet kaiken ja uskoivat poikansa visioon. Visioon, jonka perhana tämä mies toteutti, hän kirjoittaa.

Murphy-Kaulanen kirjoittaa puolisonsa visioineen, että hän tekee Jounin Kaupasta "0 euron markkinointibudjetilla Lapin läänin tunnetuimman kyläkaupan".

– Hän teki sit kuitenkin vielä astetta tunnetumman, Murphy-Kaulanen raapustaa.

Jounin Kauppa ja Sampo Kaulanen nousivat aikoinaan suureen somesuosioon erilaisilla arvonnoilla, joita Kaulanen järjesti kaupan Facebook-sivuilla. Samoihin aikoihin Kaulanen alkoi jakaa sosiaaliseen mediaan arkeaan ja tarinoita henkilökohtaisesta elämästään kasvattaen seka omaa että Jounin Kaupan näkyvyyttä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Meidän perhe on saanut valtavasti hyvää ja myös valtavasti huonoa tämän tunnettuvuuden myötä. Harva ymmärtää mitä se tarkalleen ottaen vaatii pyörittää kalenterivuoden mukaan yritystoimintaa ja siinä rinnalla perhe-elämää. Edelle on vuosia mennyt se yritystoiminta, Murphy-Kaulanen jatkaa päivitystään.

Nainen kirjoittaa, että somessa näkyy se, mitä halutaan jakaa. Hyvän fiiliksen vallitessa tämä on voinut tarkoittaa vaikkapa lomakuvia. 

– Harvoin on ollut halua ottaa kuvaa ja tarinaa kun itket vessan lattialla, että ei tästä selviä tai mietit, kuinka perälauta vuotaa vaikka sesonkiin pitäis päästä.

– Nyt, kun tilanne on se, että 43-vuotias mies jäi "eläkkeelle" ja kuhina käy ympärillä, niin mielen valtaa kiitollisuus. Kaikissa näissä vuosissa oli sittenkin järkeä, hän jatkaa.

Murphy-Kaulanen ylistää tekstissään Anne-anoppinsa horjumattoman uskon ja väsymättömän tekemisen sekä koko perheensä panoksen olleen kaiken arvoista. Hän antaa kiitoksen myös Jounin Kaupan työntekijöille. 

Murphy-Kaulanen kirjoittaa Jounin Kaupan selättäneen vastoinkäymiset aina korkosopimuksista miinusmerkkiseen kassaan. Korona-aikana investoidut rahat tulevaisuuden suunnitteluun vahvistivat hänen mukaansa tunnetta siitä, että kaikki on annettu.

– Nyt on aika lähteä pää pystyssä elämään Nyt kun -elämää sen Sitten kun -elämän sijaan. Jounin Kauppa sai arvoisensa jatkon vain ja ainoastaan siksi, koska Sampo sen kunnialla sinne loppuun asti yksin saattoi. Hitto mikä matka! We did it! KIITOS! hän päättää postauksensa.

Sampo Kaulasen allekirjoittama kauppa astuu voimaan huhtikuun viimeisenä päivänä, ja 1. toukokuuta lähtien Jounin Kauppaa tulee luotsaamaan uusi kauppias.

Lue myös:

    Uusimmat