Jouni ajatteli säästävänsä poistaessaan silmäteränsä liikennekäytöstä: "Ei tullut mitenkään mieleen, että..."

Jounin harraste-Mersu koki kovia – pieni säästö voi johtaa isoon laskuun 1:00
Jounin liikennekäytöstä poistettu harraste-Mercedes koki kovia lomamatkan aikana. Vakuutusyhtiön kanta oli selvä. Katso videolta, mitä Jounin SLK-Mersulle kävi.

Liikennekäytöstä poistettu harrasteauto koki kovia, mutta vakuutusyhtiö nosti kätensä pystyyn. Nyt luvassa saattaa olla tuntuva lasku, vaikka perimmäisenä tarkoituksena oli säästää rahaa.

Lahtelaisella Jouni Vuorisella on harrasteautona vuosimallin 2005 Mercedes-Benz SLK. Autolla ajetaan ympäri vuoden, joten se on tavallisesti liikennekäytössä, mutta viime jouluna tehdyn lomamatkan ajaksi Jouni laittoi auton seisontaan.

Jouni oli pestannut ystävänsä tekemään pihassa lumitöitä, mutta ei ollut odottanut sen suurempaa lumentuloa lomamatkansa ajalle.

– Joulun alla kuitenkin tuli lumimyräkkä kovan tuulen kanssa, ja uutisia lukiessani tajusin, että pitääkin laittaa ystävälle viestiä, että muistaa tyhjentää myös pressukatoksen, jossa auto oli, Jouni sanoo.

Ystävä ei kuitenkaan ennättänyt lumenpudotushommiin, ennen kuin oli liian myöhäistä.

– Yksi päivä oli liikaa ja katos romahti auton päälle.

50 euron säästöstä kallis lasku

Palattuaan lomamatkalta joulun jälkeen, Jouni kaivoi autonsa katoksesta ja otti yhteyttä vakuutusyhtiöön. Kaikki vaikutti ensin menevän odotetusti.

Pian vakuutusyhtiöstä kuitenkin oltiin yhteydessä Jouniin, mutta uutiset olivat huonoja; auton vakuutus ei korvaa vaurioita, koska auto oli poistettu liikennekäytöstä. Apua ei ollut kotivakuutuksestakaan, koska vakuutusyhtiön mukaan oli odotettavaa, ettei kevyt pressukatos kestäisi lumen painoa.

– Ei tullut mitenkään mieleen, että auton vakuutus putoaa osakaskolle, jolloin voimassa on vain palo-, ilkivalta- ja varkausvakuutus, Jouni toteaa viitaten omaan vakuutukseensa.

Jouni laskeskelee, että hän säästi noin 50 euroa poistamalla auton liikennekäytöstä. Auton korjauskustannukset lienevät kuitenkin huomattavasti isommat.

– En osaa sanoa korjauksen hintaa, mutta voi se tonnin pintaan olla kaikkinensa, ellei enemmänkin, Jouni sanoo.

– Tarkoitus on kyllä korjata, että auto säilyttäisi paremmin hintansa, jos joskus tulee myynnin hetki.

Jounin mukaan ihmiset ovat yllättyneet hänen tapauksestaan.

– Autoa kun ei enää laiteta seisontaan soittamalla vakuutusyhtiöön, niin näitä asoita ei oikein tule esille ennen vahinkoa, hän sanoo.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia vaurioita Jounin Mersuun tuli.

Lue myös:

    Uusimmat