Joulukuu alkaa aurinkoisena

Vuoden viimeinen kuukausi alkaa harmaan marraskuun jälkeen yllättävän aurinkoisena.

- Joulukuun keskimääräinen paistemäärä saattaa mennä paikoin rikki jo tämän viikon aikana, MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo.

Aurinkoisimmat päivät tällä viikolla ovat keskiviikko ja torstai. Perjantaina on jo hieman pilvisempää. Sunnuntainakin aurinko saattaa näyttäytyä, mutta uusi sadealue voi jo sunnuntain aikana tulla lännestä.

Sateitakin tällä viikolla tulee, mutta ne painottuvat maan pohjoisosaan, jonka yli matalapaineiden reitti tällä viikolla kulkee.

- Pohjoisessa sataa lähinnä lumena. Lunta voi kertyä siellä viikon aikana 10-30 senttiä, Jokela kertoo.

Lumisadealue saapuu pohjoiseen tiistaiaamuna ja tiistain ajokelistä onkin tulossa Pohjois-Suomessa huono.

Etelä- Suomessa alkuviikon sateet jäävät hyvin vähäisiksi. Luntakin voi tulla, mutta rannikolla sateet tulevat pääasiassa räntänä tai vetenä.

Tuuli tekee säästä kylmän

Vaikka aurinko paistaa, niin lämpimät vaatteet ovat silti tarpeen. Sää muuttuu nimittäin tuulisempaan suuntaan tiistaista lähtien.

- Tuuli saa lämpötilan tuntumaan vielä kylmemmältä, vaikka etelässä päivisin lämpöasteilla pysytelläänkin, Jokela sanoo.

Pohjoisessa jatkuu pakkaskelit. Maan keskivaiheilla keskilämpötila on päivisin nollan molemmin puolin. Öisin voi etelässäkin olla pakkasta.

Näillä näkymin itsenäisyyspäivää joudutaan lauantaina viettämään sateisessa säässä. 













Lue myös:

    Uusimmat