Mainos

MTV:n meteorologi: Syksyn upein ruskaviikko edessä

Alkavalla viikolla nautitaan laajalti aurinkoisesta syyssäästä. Samalla ilmat kuitenkin kylmenevät ja myös pakkasöitä on edessä. Kuiva sää ja kylmät yöt voimistavat ruskaa etelässäkin, kertoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Maanantaiyönä maan pohjoisosassa käydään yleisesti pakkasella. Maan etelä- ja keskiosassa päivä on aurinkoinen, mutta Pohjois- ja Itä-Lapin yli kulkee päivän aikana sadealue, jossa osa sateista voi tulla räntänä tai jopa lumena. Etelässä päivälämpötila kipuaa kymmenen asteen paikkeille, pohjoisessa jäädään yleisesti alle viiden asteen.

– Maanantaita leimaa kohtalainen pohjoistuuli ja vielä tiistainakin tuuli voi tuntua koleana erityisesti maan eteläosassa, täydentää Rintaniemi ennustetta.

Keskiviikon paikkeilla tuuli kuitenkin heikkenee, kun korkeapaineen keskus siirtyy Suomen ylle. Viikon puolivälin paikkeilla sää saattaa olla pilvetöntä liki koko maassa. Päivälämpötila nousee ylimmillään etelässä 10 asteen paikkeille, mutta öisin lämpötila on monin paikoin pakkasella tai vain muutaman asteen plussan puolella.

– Loppuviikkokin näyttää sateettomalta. Pilvisyys saattaa viikonlopun aikana vähän lisääntyä. Kaiken kaikkiaan tulossa on sään puolesta yksi syksyn upeimmista viikoista, vaikka vähän lämpöisempää vaatetta saakin jo kaivella kaapista, sanoo Rintaniemi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.