Mainos

Joulukauppa nyt vilkkaimmillaan – Kaupan liitto ja käsityöläiset odottavat viimevuotista parempaa kautta

1:53

Joulukauppa on nyt vilkkaimmillaan. Kaupan liitto odottaa tämän joulun myynnistä hieman viimevuotista parempaa. Joulu on vähittäiskaupan tärkein sesonki.

Joulukauppa on käynyt tänään vilkkaasti. Esimerkiksi Helsingissä Teurastamon joulumarkkinoilla riitti tungosta.

– Ostin joululahjan kummitytölle. Pyrin ostamaan käsityötä aina, kun sattuu kohdalle, Annika Nurmela kertoo joulumarkkinoiden vilinässä.

Joulukaupassa piristymisen merkkejä

Kaupan liiton mukaan joulukaupassa on piristymisen merkkejä verrattuna viime vuoteen.

– Toivotaan, että selvitykset ja ennusteet pitävät siinä mielessä paikkansa, että tämä olisi hiukan parempi kuin viime vuosi, Kaupan liiton edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen toteaa.

Monelle kauppiaalle, esimerkiksi käsityöläisille, joulu on tärkein myyntisesonki.

– Joulunaika on meidän sesonkiaika ehdottomasti. Syksyyn ja jouluun painottuu design-alalla myynti, koruja myyvä Reetta Kiuru Kooky Gemsistä kertoo.

Pellavaisia tyynyjä, laudeliinoja ja pöytäliinoja myyvä Pisa Designin Satu Somero on samaa mieltä.

– Kyllä joulumarkkina on vuoden tärkein markkina. Minusta tämä vuosi näyttää vilkkaammalta kuin viime vuonna tähän aikaan.

Jouluna kaupat auki pidempään

Jouluostoksissaan suomalaiset ovat hyvin perinteisiä. Ruokien lisäksi suosikkiostoksiin kuuluvat korut, kirjat ja lelut.

– Minun 4-vuotias poikani ilmoitti aamulla, että haluaisi pupu-villapaidan. Vähän spesifi toive, saas nähdä, toteutuuko se, joulumarkkinoille saapunut Laura Ertimo naureskelee.

Aukioloaikojen vapautumisen myötä tänä jouluna osa kaupoista on auki tavallista pidempään ja joihinkin kauppoihin pääsee myös joulunpyhinä.

– Tämä on ensimmäinen joulu, kun kaupat kokeilee erilaisia aukioloja. Toivotaan toki, että se myös piristää tätä kauppaa, Kaupan liiton Tuula Loikkanen huomauttaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.