Aleksander Barkov mätti kovat tehot – sivuaa Floridan yhden kauden ennätystä

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov lihotti pistetiliään kolmella syöttöpisteellä, kun hänen joukkueensa kukisti jääkiekon NHL:n hallitsevan mestarin Washington Capitalsin kotonaan 5–3.

Suomalaishyökkääjä Henrik Borgström puolestaan nappasi syöttöpisteen Frank Vatranon viimeistelemään Floridan 1–0-maaliin.

Washington nousi viimeisen kymmenminuuttisen aikana 0–4-tappioasemasta maalin päähän, mutta ei yltänyt tasoihin. Viimeisellä minuutilla Floridan Vincent Trocheck viimeisteli loppulukemat tyhjiin illan toisella maalillaan.

Barkovin syötöistä syntyivät Floridan kolme viimeisintä maalia.

Loppukaudella hirmuvireessä olleella Barkovilla on kasassa tältä kaudelta jo tehot 34+60=94 ja hän on parhaana suomalaisena pistepörssin sijalla yhdeksän. Barkov sivusi nyt venäläistaituri Pavel Buren nimissä ollutta Panthersin yhden kauden piste-ennätystä. Bure keräsi 94 pistettä Florida-paidassa kaudella 1999–2000.

Florida on jo menettänyt pudotuspelisaumansa. Washingtonilla pudotuspelipaikka on jo taskussa, mutta voitolla se olisi varmistanut metropolidivisioonan voiton.

Kasperi Kapasen Toronto varmisti pudotuspelipaikkansa lyömällä New York Islandersin vieraissa 2–1. Islanders oli varmistanut paikkansa pudotuspeleissä jo aiemmin.

Samalla varmistui, että Toronto kohtaa itälohkon ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Bostonin.

Toronton 2–0-voittomaalin teki kolmannen erän alussa John Tavares. Täksi kaudeksi juuri Islandersista Torontoon siirtynyt entinen ykkösvaraus Tavares teki nyt ensimmäisen maalinsa vanhaa seuraansa vastaan.

Tampa Baylle jo 60. voitto

Runkosarjan ykkössijan jo ajat sitten varmistanut Tampa Bay Lightning teki historiaa voittaessaan sarjajumbo Ottawan vieraissa 5–2. Voitto oli Tampa Baylle tämän kauden 60:s, ja siitä tuli NHL-historian kolmas joukkue, joka on yltänyt tähän rajapyykkiin.

Aiemmin 60 voittoon runkosarjassa ovat pystyneet Montreal kaudella 1976–77 sekä Detroit kaudella 1995–96. Tampa Bayllä on jäljellä vielä kolme ottelua, joten se voi vielä ohittaa Detroitin 62 voiton ennätyksen.

Pistepörssiä johtava Lightningin Nikita Kutsherov kaunisteli saldoaan Ottawaa vastaan. Kolme syöttöpistettä kirjannut Kutsherov on nyt kerännyt tehot 39+86=125.

Tampa Bayn ylivoima runkosarjassa on ollut musertavaa. Joukkueella on kasassa 124 pistettä, 19 enemmän kuin länsilohkon ykkösellä Calgaryllä ja tasan kaksi kertaa niin paljon kuin Ottawalla.

Lue myös:

    Uusimmat