Mainos

Jos Suomeen hyökättäisiin, mitä apua saisimme EU:lta, Jyrki Katainen?

8:03

Harvakseltaan kotimaassaan vieraileva EU:n komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen kävi tänään Huomenta Suomen sohvilla puhumassa puolustusyhteistyöstä.

Katainen sanoi olevansa hyvillään, kuinka muut EU-maat ovat noteeranneet Suomen juhlavuoden ja kertoi, että Ranskassa on tehty dokumentti 100-vuotiaan maamme tarinasta. Keskustelun pääpaino oli kuitenkin EU:n puolustusyhteistyössä, jota on tarkoitus tiivistää erityisesti kyberturvallisuuden ja kalustohankintojen saralla.

Katainen kuitenkin sanoi uskovansa, että EU:lle tuskin koskaan tulee yhteisiä sotilasjoukkoja tai että unioni korvaisi sotilaallisena mahtina Natoa.

– En usko, että EU:lle koskaan luodaan armeijaa, joka korvaisi jäsenmaiden armeijoita. Natollakaan ole omaa armeijaa, vaan se perustuu Naton jäsenmaiden puolustusjoukkoihin, Katainen sanoi.

Kataiselta kysyttiin haastattelussa, mitä apua EU:lta olisi lupa odottaa, jos Suomeen hyökättäisiin.

– Ensinnäkin poliittinen tuki on kaikkein suurin. Mutta uskoisin, että se potkaisi liikkeelle eri puolella Eurooppaa reaktion, että Suomea haluttaisiin tukea poliittisesti, taloudellisesti ja ehkä myös sotilaallisesti. Koska Suomi on päättänyt olla kuulumatta Natoon, niin meillä ei ole samanlaista suojaa kuin monilla muilla EU:n kansoilla on, Katainen sanoi.

Koko Kataisen haastattelun voit katsoa pääkuvan videolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.