Jos se ei onnistu, käytä sukkaa! Huippusuosittu niksi auttaa äitejä pumppaamaan enemmän maitoa

Vinkit imettämiseen 6:14
Nappaa videolta hyvät vinkit imettämiseen!

Moni äiti on saanut avun vinkistä, jossa rintamaidon pumppaaminen helpottuu vauvan sukan avulla.

Alussa Rachel Paula Abrahamson oletti, että maidon pumppaaminen imetyksen aikana olisi helppoa: pumppu vain pantaisiin käyntiin, ja maitoa vain soljuisi ulos rinnasta!

Niin ei kuitenkaan käynyt.

– Olin sokissa, kun katsoin alas, ja kumpikin (pumpun) pulloista oli käytännössä tyhjä, Rachel muistelee Today-sivuston tekstissään.

Vinkkejä satoi

Hän nappasi tilanteesta kuvan ja jakoi sen Instagramiin. Ohjeita alkoi välittömästi sataa: Juo vettä, syö puuroa, hanki erikoisteetä! Mikään ei kuitenkaan auttanut.

Sitten Rachelin mies Dave käski hänen ajatella jotakin muuta sen sijaan, että Rachel vain tuijottaisi maitopulloja. Aluksi Rachel piti ajatusta typeränä.

– Kävi ilmi, että Dave oli oikeilla jäljillä, Rachel sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lapsen sukka auttaa unohtamaan stressin

Imetysneuvoja Johanna Sargeant kehottaa asiakkaitaan panemaan vauvan sukan maitopullon peitoksi. Näin stressi vähenee, sillä äiti ei voi koko aikaa kytätä, tuleeko pulloon maitoa vai ei.

– Jotta pääsisit pisteeseen, jossa maito tulee rinnasta, kehosi täytyy vapauttaa oksitosiinia, Johanna sanoo.

Stressi kuitenkin vähentää oksitosiinin eritystä – ja mikä olisi stressaavampaa kuin tyhjän maitopulloon tuijottaminen.

Parantaa tuloksia

Netissä moni on hullaantunut samaan vinkkiin, jonka Johanna jakoi äitiyteen keskittyneellä Milk and Motherhood -Facebook-sivullaan.

– Jotkut naiset ovat kertoneet pumppaavansa 2–3 kertaa enemmän maitoa, kun he irrottavat itsensä henkisesti pumppaussessionsa tuloksista, Johanna vinkkaa.

Vinkki auttoi myös Johannaa itseään pumppaamaan maitoa, kun hän imetti. Toiseksi vinkiksi hän antaa rintojen hellään hieromisen ja puristamisen.

– Mutta muistakaa, pumppaamisessa yksi tapa ei koskaan sovi kaikille, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat