Mainos

"Jos rakastat minua, purista kättäni" – vakavan aivoverenvuodon saanut Holly, 8, reagoi äitinsä ääneen

8-vuotias vakavan aivoanerysman saanut tyttö vastasi äitinsä ääneen nyökkäyksin ja puristamalla tämän kättä. Koskettavaa videolle tallentunutta hetkeä äiti kuvaa elämänsä onnellisimmaksi päiväksi.

Teksasilainen 8-vuotias Holly oli leikkimässä ystäviensä kanssa, kun hän alkoi valittaa päänsärkyä. Isoäiti yritti kysyä, oliko pään oikeasta puolesta pitelevä tyttö satuttanut päänsä. Pian isoäiti kuitenkin soitti hätänumeroon, ja lähes samantien Holly lyyhistyi maahan.

Holly sai vakavan aivoaneurysmakohtauksen. Sairaalassa tyttö halvaannutettiin lääkkein, jotta aivojen painetta ja verenvuotoa voitaisiin ehkäistä.

Aivoaneurysma on valtimon pullistuma aivoissa. Aneurysmassa aivojen seinämä voi äkillisesti revetä, jolloin verta pääsee vuotamaan lukinkalvon tai jopa aivokudoksen sisään. Tila on hengenvaarallinen, ja nykylääketieteestä huolimatta monet potilaat menehtyvät. Lähde: HUS

Seuraavana päivänä tajuttomana ollutta tyttöä yritettiin herätellä. Vanhemmat eivät olleet varmoja, saisiko tytöltä minkäänlaista vastausta. Äiti Carla Resendiz päätti kuitenkin yrittää toivoen edes pientä silmäluomien liikettä, ja kuvasi tapahtuman myös muita perheenjäseniä varten.

– Okei Holly, miten olisi hiukan suklaavanukasta aamupalaksi, äiti kysyy tyttäreltään.

Carlan yllätykseksi hänen kolmasluokkalainen tyttärensä kuitenkin vastaa äitinsä ääneen päätään nyökkäämällä. Suklaajäätelölle lounaaksi Holly nyökkää jälleen, mutta parsakaali saa aikaan päänpudistuksen.

– Voi rakas, sinulle menee loistavasti. Jatka taistelua äidin takia, Carla sanoo videolla tyttärelleen.

Vielä yksi pyyntö äidillä kuitenkin on.

– Jos rakastat minua, purista kättäni, äiti sanoo Hollylle.

Ja Holly totisesti puristaa äitinsä kättä.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lääkärit yrittävät vielä selvittää, miksi Holly sai aivoaneurysman. Päästä otetut kuvat paljastivat ainakin aivoissa epänormaalien verisuonten röykkiön, jotka vaativat hoitamista.

Äidin mukaan tytär ei ollut kärsinyt mistään oireista ennen tapahtunutta, hän oli täysi terve fyysisesti. Carla toivoo, että hänen pieni tyttärensä toipuisi vakavasta kohtauksesta kokonaan, mutta lääkärit eivät vielä tiedä kohtauksen vakavuutta kokonaisuudessaan.

Lähteet: Daily Mail, Facebook

***

0:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.