Jori Lehterältä hilpeä kuvaus Ville Peltosesta – näin päävalmentaja vastaa: "Uskalletaan näyttää välittämistä"

Onko Ville Peltonen "asiapentti"? HIFK-käskijää Jori Lehterän kuvaus naurattaa 1:43
Onko Ville Peltonen "asiapentti"? HIFK-käskijää Jori Lehterän kuvaus naurattaa.

Jori Lehterän nousu HIFK:n kapteeniksi on tehnyt hyvää helsinkiläisjoukkueelle, arvioi MTV Urheilun asiantuntija Petteri SIhvonen Sihvosen kanssa hallilla -ohjelmasarjan uudessa jaksossa. Eikä Jori Lehterä väitä vastaan. Huumorimiehenä tunnettu Lehterä tuo oivaa tasapainoa Sihvosen asialliseksi kuvaileman päävalmentajan Ville Peltosen rinnalle.

Lehterä nousi HIFK:n kapteeniksi helmikuun alussa varsinaisen kapteenin Ilari Melartin loukkaannuttua. Melartin loppukauden sivussa pitävä loukkaantuminen on tietenkin harmillinen asia, mutta Sihvonen näkee Lehterän kapteeniudessa HIFK:ta hyödyttävän seikan. Sihvonen arvioi, että huumorimiehenä tunnettu Lehterä tuo tasapainoa Sihvosen asialliseksi kuvaileman Peltosen rinnalle. Peliin on löytynyt rentoutta.

Lehterä ostaa väitteen.

Onhan siinä jotain totta. Villehän on aika asiapentti ja mää olen vähän enemmän sellainen huulenheittäjä. Siinä on periaatteessa nyt ihan hyvää sellaista molempaa suuntaa, Lehterä kuvailee HIFK:n johtavien hahmojen ominaisuuksia.

Nostaisin silti esiin sen, kun Pihlström (HPK:sta siirtynyt Antti Pihlström) signattiin ja Leksa (Leo Komarov) pääsi vähän paremmin alkulämmittelyiden ja niitten jälkeen niin sanotusti käyntiin, annan niille tosi ison arvon. Ne on tuonut sellaista rentoutta ja oikeaa tekemistä. Niille antaisin tässä isoimman kunnian.

Peltonen naurahtaa makeasti Lehterän kuvaukselle itsestään, mutta myöntää arvion oikeaksi. 

Luuletko, että viihtyisit itsesi kanssa pelaajana?

– En tiedä tarviiko koutsin kanssa niin paljon viihtyä. Uskon siihenkin, mutta sitä ilmapiiriä ravitaan turvalliseksi ja tehdään, että kaikki voivat olla oma itsensä. Ja niin minäkin. Ehkä se on se kaikkein tärkein asia koutsille. Vain olla oma itsensä. Itse uskon vahvasti ja me uskotaan siihen, että kopin sisäistä johtajuutta kasvatetaan, Peltonen vastaa.

– Kyllä ne vitsit siellä kopissa nousee ja elää, ja mulle uskalletaan niin sanotusti näyttää välittämistä, eli kettuilla ihan normaalisti.

Peltonen sanoo, ettei niin sanottu hauskuuttaminen ole hänen tehtävänsä.

– Varsinkin tässä kevään korvalla on äärimmäisen tärkeätä, että kevennykset ja kaikki se muukin, pelillinen johtajuus ja myöskin tällainen sosiaalinen johtajuus, tulee pelaajilta.

Peltonen kuvailee HIFK:n tämän kauden joukkuetta sekoitukseksi kokeneempia ja nuorempia pelaajia.

Meillä on tällä kaudella hieno miksi vähän tällaista old shoolia ja sitten uutta sukupolvea, josta olen tietenkin itse vähän kauempana. Ollaan hienosti tässä kyllä monen kanssa tutustuttu. 

Meidän core on hyvin paljon samanikäisiä kuin muidenkin joukkeuiden, tällaisia kaksivitosia. Se on ollut tässä mukana jo kolmatta kautta. Jori, Iiro (Pakarinen), Lädä (Melart), muutamia mainitakseni, tuovat vähän sitä... Ehkä mun on helpompi samaistua heidän juttuihinsa. Se on musta jollain lailla auttanutkin mua.

Minkälaisen valmentajan pelaaja Ville Peltonen näkisi valmentaja Ville Peltosessa?

Ahkeran ja hyvin valmistautuneen, joka kömpelästi välillä heittele onelinereita, ja ehkä sen oman filosofian kanssa yrittää saada sanomaa ja luottamusta rakennettua. Välillä onnistuen ja välillä vähän kangerrellen. Näen kuitenkin sellaisen aika läheltä koutsaavan ja semmoisen aika paljon arvoihin nojaavan kaverin.

Sihvosen kanssa hallilla -ohjelmasarjan 2. jakso katsottavissa nyt kokonaisuudessaan MTV Katsomossa! Sieltä voi katsoa myös sarjan avanneen HPK-jakson.

Lue myös:

    Uusimmat