Jori Lehterä näki hurjat ylistykset mediasta – näin hän suhtautuu omaan asemaansa: "Joskus siellä on lukenut, että olet umpipaska"

Maalikooste: Tappara - TPS 4:09
Videolla tiistain Tappara-TPS-ottelun maalikooste.

Jori Lehterä myöntää nähneensä häneen liittyvät hehkutukset uuden liigakauden alla. Lehterä on yksi SM-liigan valovoimaisimmista tähdistä. 34-vuotias hyökkääjä ottaa ennakkoylitykset vastaan persoonallisella tavalla – velmuillen.

Lehterä edustaa SM-liigan nimekkäiden paluumuuttajien rykmenttiä. Taiturimainen hyökkääjä pelasi edellisen kerran SM-liigassa kaudella 2009–10.

Tiistaina koitti paluun aika. Lehterä oli osallisena juhlallisissa seremonioissa, kun Tappara nosti viime kevään mestaruusviirin Nokia Arenan kattoon.

– Näki vanhoja pelureita, Kanada-maljan, kaiken paikalla olleen yleisön – kyllä siinä ehti käydä kaikki mahdolliset tunneskaalat läpi. Tuon myötä valmistautuminen meni vielä vaikeammaksi. Pelin alku meni aivan ihmetellessä, niin kuin se näytti menevän vähän muillakin, Lehterä pohti ottelun jälkeen.

Lehterä sai tiistaina muistutuksen siitä, millaista liigakiekko oikein on. Tappara ehti pelata alkusyksyyn neljä CHL-ottelua, joista mukaan tarttui kolme voittoa.

Menestyksekäs tie jatkui tiistaina, kun Tappara kaatoi viime kevään finaalivastustajansa TPS:n 3–1.

– Tässä saa vielä opiskella liigapelin saloja. Monet joukkueet pelaavat todella fiksusti ja paiskivat kovasti hommia. Pitää vielä vähän katsella omia liikeratoja, että mistä kannattaa hakea kiekkoa ja niin edelleen. Kyllä se tuosta pikkuhiljaa, Lehterä nyökkäili.

Ylistyksiä

Lehterä oli seurattu nimi liigakauden avausottelussa. 34-vuotias hyökkääjä on lähtökohtaisesti sarjan ykköstähti.

Ennakkoylistykset eivät jääneet Lehterältä huomioimatta.

– Kyllähän tuossa on tullut mediaa selailtua. Joskus siellä on lukenut, että olet umpipaska, vaikka et oikeasti ole. Joskus siellä lukee, että olet maailmanluokan taikuri, mikä ei välttämättä sekään pidä täysin paikkansa. Työnteon kautta tässä pitää mennä. Ei voi oikoa, Lehterä huikkaa aiheeseen liittyen.

Lehterä oli tiistaina mukana Tapparan jokaisessa kolmessa osumassa. Ensimmäisessä hän rakenteli osumaa, joka syntyi Patrik Virran luistimen kautta. Tapparan toisessa maalissa Lehterä sai illan ainoan pisteensä, kun hän antoi ratkaisevan syötön Waltteri Merelälle. Kiekko takanurkkaan ja voittomaali taululle. Kolmannessa Lehterä oli katkomassa TPS:n yritystä, minkä jälkeen Petteri Puhakka naulasi kiekon tyhjiin.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että piste per peli -tahtiin mennään. Jatketaan samaan malliin. Kolmossyöttöjä ei lasketa, mutta +3 oli tänään. Tehotilasto lähti heti rullaamaan. Puolustava sentteri kun tässä kuitenkin ollaan, Lehterä virnuili.

Lehterä on löytänyt heti alkusyksystä lupaavia kemioita Tapparan ykkösketjun laiturin Merelän kanssa.

– Siinä on hyvä maalintekijä, joka tekee kovasti hommia. Kiva katsoa, kun kaverilla on niin paljon virtaa. Hän menee varmaan vielä pelin jälkeen golffaamaan, Lehterä luikautti ketjukaveristaan.

Tappara jatkaa pelejään torstaina, kun se saa Nokia Arenalle vieraakseen HIFK:n.

Lue myös:

    Uusimmat