Jori Lehterä jatkaa uraansa KHL:ssä – "Todellinen taistelija"

Jori Lehterä jatkaa jääkiekkouraansa KHL:n Moskovan Spartakissa. Spartak kertoo suomalaishyökkäjään solmineen seuran kanssa yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lehterälle, 33, seuraava kausi Spartakin riveissä on toinen. Hän siirtyi seuraan Pietarin SKA:ssa viettämänsä sesongin 2019–20 jälkeen.

Lehterä tehtaili Spartakissa kuluneella kaudella 41 runkosarjaottelussa 44 (9+35) pistettä. Neljään pudotuspeliotteluun hän summasi kaksi syöttöpinnaa.

Spartakin urheilujohtajan Roman Beljajevin mukaan loukkaantuminen esti viime kaudella Lehterää takomasta enemmänkin pisteitä. Beljaevin mukaan kaikki ongelmat ovat kuitenkin nyt ohi ja Lehterästä odotetaan tulevalla kaudella yhtä joukkueen johtohahmoista sekä avainhyökkääjistä.

– Viime kaudella Jori Lehterästä tuli jo ensimmäisissä otteluissa Spartakissa johtaja. Hän ei ole vain hyvin visas ja luova jääkiekkoilija, vaan myös erinomainen joukkuekaveri, joka ei koskaan ole välinpitämätön sen suhteen, mitä hänen joukkueelleen tapahtuu. Hän on, kuten sanotaan, todellinen taistelija, Beljajev sanoi.

Kaikkiaan Lehterä on pelannut KHL:ssä 270 runkosarjaottelua, joissa hän on takonut 227 (47+123) pistettä, ja 35 pudotuspeliottelua, joissa hän on koonnut 13 syöttöpistettä.

Lehterä on tuttu myös Suomen maajoukkueesta, jonka riveissä hän on saavuttanut MM-hopeaa ja olympiapronssiia. NHL:stä Lehterällä on kokemusta viideltä kaudelta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja