Jope Ruonansuulle järjestetään tunteikas Aatteleppa Jope -muistokonsertti – seuraa tapahtumaa suorana kello 19 alkaen, tätä kaikkea on luvassa!

3:36
Ile Vainio muistelee ystäväänsä Jope Ruonansuuta – kertoo MTV:lle, kuinka bongasi "täysin omaa luokkaansa" olevan huumorin mestarin

Voit seurata Jope Ruonansuun muistolle järjestettyä Aatteleppa Jope -muistokonserttia tämän artikkelin lopussa olevasta ikkunasta. 

– Ainutlaatuinen muistotapahtuma suuren taiteilijan ja hyvän ystävän unohtumatonta muistoa kunnioittaen. Musiikkia, komiikkaa, muisteloita ja jopemaisia yllätyksiä.

Tätä kaikkea on luvassa kello 19 alkaen, kun Lahden Suomen moottoripyörämuseossa kajahtaa heinäkuussa menehtyneen monilahjakkaan Jope Ruonansuun muistolle. 

Konsertin järjestelyissä sekä illan aikana myös esiintyvänä taiteilijana nähtävä Ilkka ”Ile” Vainio kertoo MTV Uutisille, että konsertin aikana voi tapahtua ihan mitä tahansa.

 – Saatiin ihmisille iloa eikä mitään natinaa. Jope on huumorikuningas ja on hienoa, että hänelle järjestetään tämmöinen – sanotaanko – iloinen ja herkkä juhlakonsertti, jossa on Jopen ystäviä, Ile sanoo.

Lavalla nähdään lukuisia Ruonansuun ystäviä ja kollegoita

Konsertissa esiintyy liuta raudankovia musiikin ja viihteen ammattilaisia, joilla kaikilla on jokin tarina Ruonansuusta kerrottavanaan.

– Muun muassa Mato Valtonen, on Dannya, Remua, Vicky Rostia, Lordia, Vainio aloittaa listansa ja jatkaa. 

Juha Laitila, Dimitri Keiski, Jukka Laaksonen, Jore Merjaranta, Klaus Thomasson, Saku Kosmanen ja Pietarinkadun Oilers. 

Juhlakonsertin käsikirjoituksesta vastaa näyttelijänäkin tutuksi tullut Mika Räinä. Hän työskenteli vuosien ajan Jope Ruonansuun kanssa – niistä kaiketi tunnetuimpana voidaan pitää Jopet Show -sketsisarjaa.

Näyttelemisen lisäksi Räinä käsikirjoitti sarjaa. 

Konsertin tuotot lyhentämättömänä Jope Ruonansuun omaisille

Vainion mukaan niin hänestä kuin muistakin muistokonsertin tekemiseen osallistuvien ihmisten mielestä konsertti oli vain kerta kaikkiaan tehtävä. 

Samalla, kun konsertin aikana muistellaan Suomen ”huumorineroa”, konsertin tuotot annetaan lyhentämättömänä Ruonansuun omaisille – kyseessä on siis muistokonsertti, jolla tehdään hyväntekeväisyyttä. 

– Meillä kaikilla oli sellainen olo, että asiat ovat vielä kesken – tämä on tehtävä.

– Tänään pidämme Jopelle hienon muistokonsertin. Jopen työ ja musiikki elää, Vainio toteaa kaikkien konserttiin osallistuvien puolesta. 

Seuraa yllä olevalta videolta Jope Ruonansuun muistolle järjestettyä Aatteleppa Jope -muistokonserttia suorana kello 19 alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja