Jopa pahin kilpakumppani hehkuttaa – Ferrari-kuski linjasi syyn, miksi Max Verstappen on ollut ylitse muiden

Video: Max Verstappen voitti Italian GP:n

Red Bullin Max Verstappen on ollut tällä kaudella niin ylivoimainen, että jopa Red Bullin pahin kilpakumppani Ferrari hehkuttaa häntä.

Verstappenilla on tällä hetkellä 116 pisteen kaula kuljettajien MM-sarjassa toisena olevaan Ferrarin Charles Leclerciin. Jäljellä on enää kuusi kisaa, mikä tarkoittaa sitä, että Verstappen voi varmistaa mestaruuden jo seuraavassa kilpailussa.

Mestaruus olisi hänelle toinen perättäinen.

Vielä alkukaudesta Ferrari hallitsi F1-sarjaa. Monacolaiskuljettajalla Charles Leclercillä oli kymmenien pisteiden etumatka muihin nähden.

Keväällä suunta kääntyi. Sen jälkeen Verstappen on ollut ylivertainen.

Hollantilainen on voittanut tällä kaudella 11 kisaa. Toiseksi eniten voittoja on Leclercillä, joka on seissyt keskimmäisellä korokkeella kolmesti.

Ferrarin leiri ei voi kuin ylistää Verstappenia.

– Hän ei ole tehnyt paljoa virheitä. Ja jos hän on jonkun tehnyt, kuten esimerkiksi Espanjassa tai Unkarissa, niin hän on pystynyt toipumaan niistä, Ferrarin Carlos Sainz totesi muun muassa GP Fansin mukaan.

– Isoin ero on tullut siitä, että vaikka hän ei jonain päivänä ole ollut ihan ytimessä, niin hän on silti pystynyt voittamaan kisoja, Sainz linjasa.

Ferrarin espanjalaiskuski nosti esiin myös menopelin, jolla Verstappen on saanut operoida.

– Parin ensimmäisen kisan jälkeen heillä on ollut erittäin luotettava auto. Sen päälle voi lisätä vielä heidän raa’an vauhtinsa. Hänen kautensa on ollut aivan uskomaton, Sainz kehuu.

Verstappen varmistaa MM-tittelin, mikäli hän ottaa Singaporessa 22 pistettä enemmän kuin Leclerc, 13 pistettä enemmän kuin Red Bullin Sergio Perez ja kuusi pistettä enemmän kuin Mercedeksen George Russell.

Lue myös:

    Uusimmat