Mainos

Jopa 120 000 venäläistä viettää uudenvuoden Suomessa

Suomen saapuvien venäläisturistien määrän uskotaan nousevan uuteen ennätykseen. Matkailun edistämiskeskuksen arvion mukaan Suomessa lomailee tulevan parin viikon aikana jopa 120 000 venäläistä.

Aluepäällikkö Arto Asikainen Matkailun edistämiskeskuksesta sanoo, että venäläisten ulkomaanmatkailu on kasvanut tänä vuonna muutenkin voimakkaasti.

- Vuonna 2009 venäläiset siirsivät matkapäätöksiään talouskriisin vuoksi. Nyt kun taloudessa menee paremmin ja ihmisillä on jälleen rahaa, on matkailu jälleen kasvussa, sanoo Asikainen.

Suomeen venäläisturisteja vetää Asikaisen mukaan muun muassa maamme vahva talvibrändi. Lisäksi Suomeen on helppo tulla ja täällä on venäläisille sopivaa palvelua ja tarjontaa.

- Venäläiset etsivät hyvin monipuolisia lomaviettotapoja Suomesta. Erityisesti shoppailu, laskettelu, moottorikelkkasafarit ja kylpylät kiinnostavat venäläisiä, luettelee Asikainen.

"Venäjänkielisiin palveluihin panostettava"

Asikainen toivoo, että Suomen matkailuyrittäjät kiinnittäisivät entistä enemmän huomiota venäjänkielisten palvelujen tarjoamiseen.

- Turhan vähän Suomessa edelleen puhutaan venäjää, vaikka tilanne onkin hieman parantunut aikaisemmista vuosista. Venäläisten oma kielitaito on edelleenkin aika huonolla tasolla, muistuttaa Asikainen.

Venäjä on toivonut viisumivapautta EU:n kanssa. Asikaisen mukaan viisumivapaus lisäisi roimasti venäläisten matkailua Suomessa.

- Viisumihan on aina periaatteessa matkailun este. Mikäli viisumivapaus toteutuisi, lisääntyisi matkailu räjähdysmäisesti Venäjältä.

Asikainen muistuttaa, että Venäjä on tehnyt viisumivapaussopimuksia useiden maiden kanssa. Näissä maissa venäläisturistien määrä on kasvanut hyvin voimakkaasti viime vuosina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.