Joonas Donskoi hehkuttaa Coloradon mestaruusmahdollisuuksia – "Paras joukkue, jossa olen koskaan pelannut"

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi odottaa pian alkavia pudotuspelejä innolla. Donskoi uskoo, että Coloradolla on erinomaiset mahdollisuudet edetä pitkälle.

28-vuotias Donskoi siirtyi Coloradoon täksi kaudeksi neljän vuoden mittaisella sopimuksella. Yhteistyö uudessa seurassa on alkanut vahvasti. Donskoi takoi runkosarjan 65 ottelussa 33 tehopistettä. Donskoi myöntää, että viime kesällä tehty joukkuevalinta osui napakymppiin.

Olen iloinen valinnastani. Colorado oli tuttu joukkue minulle, ja minusta tuntui, että pelityylini sopisi sinne. Olen erittäin onnellinen, että saimme sopimuksen aikaiseksi ja pelaan sellaisten pelaajien kanssa, kuten Cale Makar, Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen ja Gabriel Landeskog, Donskoi myhäilee Coloradon verkkosivuilla.

Colorado esiintyi ennen koronaviruksen aiheuttamaa pelitaukoa vahvasti. Joukkue oli läntisen konferenssin toinen, joten se selvitti tiensä suoraan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Donskoilla on hyvä määrä pudotuspelikokemusta, vaikka hän pelaakin vasta viidettä kauttaan NHL:ssä. Kaudella 2015-16 Donskoin edustama San Jose Sharks taipui vasta Stanley Cupin finaalissa Pittsburghille.

Tällä kertaa Coloradolla on kuitenkin jalkeilla joukkue, joka voi Donskoin mielestä voittaa koko Stanley Cupin.

– Meillä on enemmän syvyyttä. Tämä on paras joukkue, jossa olen koskaan pelannut, Donskoi vertaa Coloradoa aiempiin joukkueisiinsa.

– Sitä tarvitaan Stanley Cupin voittamiseen. Meillä on neljä hyvää ketjua, jotka voivat kaikki tehdä maaleja ja pelata hyvää jääkiekkoa. Pidän ketjuistamme todella paljon tällä hetkellä, Donskoi jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat