Mainos

"En ole löytänyt hänestä yhtään negatiivista puolta" – näin läheiset kuvailevat kadonnutta Emiliä

Läheiset kuvailevat viikonloppuna kadonnutta Emil Nurmea, 20, ystävälliseksi ja tunnolliseksi nuoreksi mieheksi, joka ei ikinä katoaisi ilmoittamatta läheisilleen. Hänen lähipiirinsä kuuluva muusikko ja klovni Pelle Positiivina tunnettu Mikko Kartano yrittää nostattaa sosiaalisessa mediassa talkoohenkeä nuorukaisen löytämiseksi.

Emil Nurmen hyvä ystävä näki kadonneen miehen viimeksi lauantai-iltana, kun he jonottivat ravintola Kappeliin Helsingissä. Sisällä ravintolassa he erosivat viettämään iltaa hieman eri kaveriporukoihin. Ystävykset olivat viettäneet alkuillan yhdessä, ja he saapuivat ravintolalle samalla taksilla.

– Mitään poikkeavaa hänessä ei ollut havaittavissa. Hän oli aloittelujuhlissakin hyvillä mielin, ystävä kertoo MTV Uutisille.

Ravintolaan jonottamisen jälkeen ystävä ei ole Emilistä kuullut.

Läheinen: En ole löytänyt hänestä yhtäkään negatiivista puolta

Emilillä oli katoamispäivänään varusmiespalvelusta enää kymmenen päivää jäljellä. Ystävä kertoo hänen suhtautuneen armeijaan samalla tavalla kuin kuka tahansa varusmiespalvelustaan suorittava nuori.

– Tottakai välillä armeijan käyminen voi tuntua pahalta, mutta ei se hänelle mitenkään vaikeaa ollut. Hän oli erittäin ahkera ja kertoi aina innoissaan inttijuttuja.

Ystävän mukaan Emil oli ollut viime aikoina täysin normaali itsensä. Hänessä ei ollut havaittavissa mitään muutosta tai outoa käytöstä, joka olisi saattanut ennakoida katoamista.

Emilin toisen läheisen kuvailu kadonneesta nuorukaisesta on hyvin samansuuntainen.

– Emil on siinä mielessä hyvin erikoinen, että en ole tähän päivään mennessä löytänyt hänestä mitään negatiivisia piirteitä, nuorukaisen pitkään tuntenut läheinen kertoo.

– Hän on se, joka huolehtii aina kaikista muista. Hän oli lähes aina itse autolla liikenteessä eikä hänen tai hänen kaveripiirinsä tapoihin kuulu kova alkoholin käyttö.

Molemmat Emilin läheiset tyrmäävät heti ajatuksen siitä, että Emil olisi saattanut tahallisesti kadota ilmoittamatta.

– Hän ei ikinä, ei kuuna päivänäkään, aiheuttaisi katoamisella ystävilleen ja läheisilleen tällaista huolta, läheinen kertoo.

Somessa nostatetaan ”talvisodan henkeä”

Emilin lähipiiristä löytyy myös tunnettuja henkilöitä. Mikko Kartano, taiteilijanimeltään Pelle Positiivi, on Emilin ystävän isäpuoli. Hän on ottanut asiakseen nostaa nuorukaisen katoamisesta omien sanojensa mukaan ”talvisota-henkisen somehullutuksen”.

– Yritämme sosiaalisen median avulla herättää ihmiset mukaan talkoisiin levittämään tietoa ja kertomaan havaintojaan Emilin löytämiseksi, Kartano sanoo.

Kartanon mukaan ongelma kadonneiden löytämisessä on se, että ihmiset ovat alkaneet turtua katoamisuutisointiin.

– Katoaminen koetaan arkipäiväksi. Tässäkin saatetaan ajatella, että kyseessä on jokin poikakodin kasvatti, joka on päättänyt karata, mutta hän on arvosanan 10+ kaveri.

Julkisen ammattinsa puolesta Kartanolla on laaja ystäväpiiri, johon kuuluu myös muita julkisuuden henkilöitä. Hän kertoo vedonneensa tuttaviinsa, jotta tieto Emilistä leviäisi mahdollisimman laajalle.

Noora Karma ja Amin Asikainen jakoivat heti Emiliä koskevan jutun. Amin vielä soitti eilen aamulla, että onko Emiliä löytynyt tai voisiko tehdä vielä jotain.

Kartano toivookin kaikkien liittyvän mukaan some-talkoisiin jakamaan Emiliä koskevia juttuja. Hän uskoo jonkun tietävän, missä Emil on.

– Joku tietää jotain. Ei yksi ihminen voi vain kadota ilman, että joku olisi nähnyt edes jotain.

Muut voivat kadota, mutta ei Emil

Läheiset eivät halua antaa periksi Emilin löytämiseksi, vaikka katoamisesta on jo useampi päivä aikaa. Etsinnät ovat jatkuvasti käynnissä, vaikka maaston haravointi on aikalailla hakuammuntaa.

– Hänen etsimisensä Kivenlahden ja Saunalahden metsistä on ihan sama kun häntä etsittäisiin Kuopion metsistä. Ei ole mitään tietoa siitä, mihin hän on ravintolalta suunnannut, Kartano kuvailee.

Kaikki Emilin läheiset antavat hänestä kaikin puolin kuvan tunnollisesta ja erittäin pidetystä ihmisestä. Hänen sanotaan olevan erittäin kiltti, mutta myös sellainen, joka osaisi tarvittaessa puolustaa itseään.

– Hän on tosi hyvä kaverini. Äärimmäisen tunnollinen ja vastuuntuntoinen, ja hän on erittäin rakastettu. Hän on yksi sydämellisimmistä ihmisistä, joita tunnen, Emilin hyvä ystävä kuvailee.

– Nuoria miehiä katoilee vähän väliä, mutta ei Emil. Hän on miehistä parhaita, Kartano sanoo.

Läheiset kertovat Emilillä olleen myös tavoitteita tulevaisuudessa. Hänellä oli selvät suunnitelmat siitä, miten hän etenisi elämässä armeijan jälkeen. Hän luki pääsykokeisiin ja laittoi rahaa säännöllisesti syrjään.

Tulevaisuus näytti kaikin puolin valoisalta.

Yksi Emilin suurimmista faneista on Kartanon 6-vuotias tytär, jonka tapana oli roikkua Emilissä aina kun tämä oli kylässä. Viime päivinä hän on kysellyt, missä Emil on.

– On pitänyt vain sanoa, että Emil on nyt jossain muualla. Totuutta hänelle ei voi kertoa.

Kaikki Emilin läheiset eivät halua esiintyä julkisuudessa omilla nimillään yksityisyytensä suojelemiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.