Jokerit voitti dramaattisen ottelun Moskovan Dynamoa vastaan ja siirsi sarjan ratkaisua – paini edelleen ylivoimapelaamisen ongelmien kanssa

Helsingin Jokerit kohtasi jääkiekon KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viidennessä ottelussa Moskovan Dynamon. Jokerit voitti ottelun 2-1 lukemin ja siirsi sarjan ratkaisua eteenpäin kaventamalla otteluvoitot 2-3 lukemiin.

Jokerit tuli otteluun vahvasti ja siirtyi johtoon reilun kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen Jesse Joensuun ohjausosumalla. Sen jälkeen seuraavaa osumaa saatiin odottaa

Kotijoukkue Jokerit paini ottelussa edelleen ylivoimapelin ongelmien kanssa, sillä se pääsi pelaamaan ensimmäisessä erässä neljä minuuttia ylivoimaa putkeen ja toisessa lähes kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Se ei onnistunut lisäämään johtoaan kummallakaan ylivoimalla.

Ottelun kolmannessa erässä nähtiin melkoiset jäähytalkoot, kun molemmat joukkueet saivat kertaheitolla kuusi minuuttia rangaistuksia. Tästä ei ehtinyt vierähtää kuin puolisen minuuttia ja John Norman lisäsi Jokereiden johdon kahteen maaliin. Komean esityön Normanin rystylaukausmaaliin tarjoili Marko Anttila

Jokereiden Alex Grant otti kahden minuutin jäähyn reilu kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Moskovan Dynamon Patrik Zackrisson rankaisi ylivoimalla ja nosti joukkueensa maalin päähän.

Peter Regin tarjoili kotiyleisölle sydämentykytyksiä ottelun loppuhetkillä ottamalla kahden minuutin rangaistuksen. Dynamo ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa, joten Jokerit nappasi elintärkeän 2-1 voiton ja kavensi otteluvoitot sarjassa 2-3 lukemiin.

Ottelusarja jatkuu torstaina Moskovassa.