Nyrkit heiluivat Helsingin illassa – Jokerit raskaalla työvoitolla joululepoon

Ruotsalaispuolustaja Viktor Lööv vapautti Jokerit piinasta 3-2-jatkoaikamaalillaan jääkiekon KHL:n kotiottelussa Dinamo Riikaa vastaan.

Kotijoukkue hallitsi tapahtumia Helsingissä, muttei johtanut kamppailua missään vaiheessa ennen ratkaisuosumaa. Laukaukset maalia kohti kirjattiin isännille 29-13.

Riika iski kahdessa avauserässä kummassakin ylivoimamaalin, johon Jokerit sai vastattua. Brian O'Neill teki 1-1-tasoitusmaalin aivan toisen erän alussa taiturimaisella ohjauksella Alex Grantin laukaukseen.

Toisen erän viimeisellä minuutilla Henri Ikonen piti kiekkoa vastustajan päässä ja lähetti takatolpalle loistavan syötön, josta Max Wärn iski 1-1-tasoituksen.

Ikonen otti varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla rangaistuksen, josta Riika ei kuitenkaan onnistunut tekemään ratkaisua. Lopulta Lööv laukoi jatkoajalla minuutin pelin jälkeen 3-2-voittomaalin napakalla rannelaukauksella Dinamon pelaajan jaloista.

Ottelun avauserässä nyrkit heiluivat kahteen kertaan. Alle kahden minuutin pelin jälkeen Dinamon Colton Gillies pudotti hanskat ensimmäisenä, mutta joutui pahasta altavastaajaksi Jokerien Oliver Lauridsenia vastaan.

Taukosummerin soidessa avauserän päätteeksi Riian vaihtoaition edessä alkoi kova kahakka, josta lähetettiin rangaistusaitioon molemmista joukkueista kaksi pelaajaa.

Jokerit pääsi joulunviettoon kahden ottelun voittoputkessa kukistettuaan torstaina kotonaan TsSKA Moskovan 4-1. Sitä ennen helsinkiläiset hävisivät kolmesti putkeen viikon sisään.

Seuraavaksi Jokerit on kaukalossa tapaninpäivänä, kun Dinamo Moskova saapuu Helsinkiin.