Jokerit kaatoi Amurin hurjan trillerin päätteeksi – Nicklas Jensen venytti pisteputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi

Helsingin Jokerit kohtasivat jääkiekon KHL:n torstaiaamupäivän ottelussa Amur Habarovskin. Jokerit voitti ottelun lopulta 5-4 lukemin voittomaalikilpailussa.

Kotijoukkue Amur pelasi vahvasti ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa ja johti ottelua puolivälissä 2-0 lukemin. Kristian Vesalainen kavensi lukemiksi 2-1 toisen erän lopussa ylivoimalla. Osumaan syöttäjiksi Sami Lepistö ja Brian O'Neill

Kolmannessa erässä maaleja nähtiin peräti viisi ja osumia tehtailtiin vuoron perään. Steve Moses tasoitti kolmannen erän alkuun pelin 2-2 lukemiin. Amurin ylivoima oli kuitenkin tehokasta, ja Anton Lazarev siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon. Amur teki neljästä varsinaisen peliajan maalistaan kolme ylivoimalla.

Nicklas Jensen jatkoi komeaa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyttä pisteputkeaan tasoittamalla ottelun jälleen kerran. Oliver Lauridsen maaliin syöttäjäksi.

Valentin Pjanov onnistui iskemään kiekon maaliin jälleen kerran ylivoimalla kun reilut kahdeksan minuuttia oli ottelua jäljellä. Jokerit vaihtoi tässä kohtaa Janis Kalninsin maaliin. Tästä ehti vierähtää reilu minuutti ja Moses tasoitti pelin 4-4 lukemiin päivän toisella maalillaan.

Enempää ei maaleja varsinaisella peliajalla nähty, ja ottelu eteni jatkoajalle, joka oli myös maaliton. Voittomaalikilpailussa Jokerien Jensen onnistui mallikkaasti, vaikka hetken näytti siltä, että kiekko saattaisi karata lavasta. Moses jatkoi hyvää peliään onnistumalla omassa suorituksessaan. Amurin kahdesta ensimmäisestä suorituksesta Vjatsheslav Ushenin onnistui maalinteossa.

Kolmanteen pariin Amur vaihtoi maalivahtia. Vesalainen epäonnistui omassa suorituksessaan samoin Amurin Aleksander Gorshkov. Neljännessä parissa molemmat epäonnistuivat ja lopulta O'Neill ratkaisi ottelun Jokereille.

Jokerit pelaa seuraavan kerran maanantaina 21. tammikuuta, kun vastaan asettuu kotiottelussa Neftehimik.