Jokerit-pomo vaatii SM-liigalta avoimempaa linjaa – liigaosakkeen rajusti muuttunut hinta kummastuttaa: "Erikoista"

Jokerit-pomo Mikko Saarni vaatii SM-liigalta tasapuolisempaa kohtelua – "Ehdot pitäisi olla selkeät kaikille" 0:51
Jokerit-pomo Mikko Saarni vaatii SM-liigalta avoimempaa ja tasapuolisempaa toimintaa.

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni toivoo SM-liigalta avoimuutta liittyen sarjan lisenssiehtoihin.

Jääkiekon SM-liiga tiedotti perjantaina päässeensä Kiekko-Espoon kanssa sopimukseen 2,2 miljoonan euron liigaosakehinnasta. SM-liiga antoi seuralle viisivuotisen maksuajan.

SM-liiga oli aiemmin talven aikana ilmoittanut julkisesti, että liigaosakkeen hinta olisi 3,6-3,8 miljoonaa euroa, mutta Kiekko-Espoo onnistui tinkimään summasta peräti 1,4 miljoonaa.

Jokerit on jo aiemmin ilmoittanut, ettei se aio hakea liigalisenssiä, mikäli osakkeen hinnaksi on asetettu yllä mainittu 3,6 miljoonaa. Nyt, kun Kiekko-Espoon selvisi liigaosakkeestaan selvästi vähemmällä, vaati Jokerit omassa tiedotteessaan tasapuolisempaa kohtelua Mestis-seuroja kohtaan.

– Tietysti se, että hinta on alempi kuin aikaisemmin on ilmoitettu, on positiivista. Mutta se, kuinka isoksi se ero muodostui, oli ehkä meidän näkemyksenne mukaan erikoista, Saarni kertoo MTV Urheilulle.

Saarni peräänkuuluttaa SM-liigalta tasapuolisempaa ja avoimempaa toimintaa SM-liigan lisenssiehtoihin liittyen. Seura kokee, ettei tällä kaudella suoritettu lisenssiprosessi ole edennyt edellä mainitusti.

– Meidän mielestämme lisenssiehdot pitäisi olla selkeät ja kaikille samat sekä alusta asti nähtävillä, ettei siinä tule tällaista nähdyn kaltaista erikoista prosessia, vaan kaikki on selkeätä ja kaikki on samalla viivalla, Saarni sanoo.

– Meidän mielestämme se, ettei Mestis-joukkueilla ei ole ollut avoimesti niitä lisenssiehtoja tiedossa siitä, kun se prosessi alkoi. Sen ei pitäisi olla niin. Lisenssiehdot pitää saada kaikille nähtäviksi, että se on tasapuolista. Nyt se ei ehkä ihan sillä tavalla mennyt.

Jokerit ilmoitti syksyllä, ettei se aio hakea liigalisenssiä, mikäli osakkeen hinta on SM-liigan aiemmin asettama 3,6-3,8 miljoonaa euroa, koska uutta nousua huipulle tekevä seura ei halua riskeerata talouttaan.

Saarni kuitenkin huomauttaa, että riskit kuuluvat urheiluun, mutta nykyisellään riskit ovat Mestis-seuroille aivan liian suuret.

– Se ei ole ollut missään vaiheessa epäselvää, etteivätkö riskit kuuluisi tähän hommaan. Se, että ne riskit ovat sellaiset, että seurat ja organisaatiot pystyvät ne ottamaan, on tärkeää. Tällä hetkellä se ei ihan sitä ehkä ole, Saarni toteaa.

Jokerit vaati omassa tiedotteessaan sitä, että tämän kauden hakuehdot pitäisi palauttaa myös kaudelle 2025-26 ennen kuin sarjajärjestelmäuudistus saadaan vietyä maaliin.

– Meidän mielestämme vanhat ehdot pitää palauttaa käyttöön, kunnes mahdollisimman nopealla aikataululla saadaan todellinen sarjajärjestelmäuudistus, jossa sarjat ovat todellisuudessa auki ja taloudellinen sekä urheilullinen taso molemmissa sarjatasoissa on lähellä toisiaan, jolloin liikkuminen sarjojen välissä on mahdollista, Saarni sanoo.

Juttua korjattu 9.3. kello 16.37: Mikko Saarni on Jokerien puheenjohtaja eikä toimitusjohtaja, kuten artikkelissa ensin luki.

Lue myös:

    Uusimmat