Jokerit syyttää SM-liigaa syrjivästä kohtelusta – vaatii sarjajärjestelmään suurta muutosta

Helsingin Jokerit pitää jääkiekon SM-liigaan hakemisen pitävän sisällään niin merkittävän taloudellisen riskin, ettei seura voi niiden perusteella tavoitella realistisesti paikkaa pääsarjassa kaudelle 2025–26.

Jokerit otti perjantaina kantaa SM-liigan ilmoitukseen, jonka mukaan liigalisenssiä ensi kaudelle hakeneen Kiekko-Espoon ostettavaksi tulevan liigaosakkeen hinnaksi on määritelty 2,2 miljoonaa euroa.

Summa on tullut merkittävästi alaspäin viime syksystä, jolloin Liiga ilmoitti Jokereille, että kaudelle 2024–25 liigaosakkeen hinta on 3,67 miljoonaa ja seuraavana vuonna peräti 3,8 miljoonaa euroa.

Jokereille tie SM-liigaan on selvästi Kiekko-Espoota kivikkoisempi, sillä Mestiksen mestaruuden lisäksi helsinkiläisten on ennen hakuprosessin käynnistymistä voitettava SM-liigan viimeiseksi jäävä joukkue liigakarsinnoissa.

– Jokereiden näkemyksen mukaan Liigan suorittama prosessi on kohdellut Jokereita ja muita Mestis-seuroja epätasa-arvoisesti. Liigaosakkeen hinnan ja maksuajan pitäisi olla samat kaikille seuroille ja lisenssiehtojen selkeästi esitetyt avoimuuden ja reiluuden nimissä, Jokerit sanoo tiedotteessaan.

Jokerit näkee Liigan ja Mestiksen väliset taloudelliset ja urheilulliset erot edelleen niin suuriksi, ettei nousua voitaisi tavoitella ilman merkittävää taloudellista riskiä.

– Jotta tasapuolisuus Jokereille ja muille Mestis-seuroille varmistetaan, pitäisi Liigan palauttaa tämän kauden hakuehdot kaudelle 2025–26, kunnes uusi merkittävä sarjajärjestelmämuutos on saatu toteutettua, seura linjaa.

– Uudessa sarjajärjestelmässä ylimmän tason joukkuemäärän tulisi olla selkeästi suppeampi kuin nykyisessä ja Suomeen saada kaksi aidosti oikeaa ammattilaissarjaa, jotka ovat taloudellisesti ja urheilullisesti lähellä toisiaan, tiedotteessa sanotaan.

Jokerit listaa edelleen tavoitteeksi Mestiksen mestaruuden kaudella 2024–25 ja paluun SM-liigan kaudella 2025–26.

Lue myös:

    Uusimmat