Jokerit menettää ison sponsorin: "Emme halua olla mukana tukemassa"

Katso videolta Tulosruudun juttu Jokereiden tilanteesta.

KHL:ssä kiekkoileva Jokerit menettää yhden pääsponsoreistaan, kun palveluyhtiö Barona on päättänyt välittömästi irtautua yhteistyöstä seuran kanssa. Päätös on samalla yhtiön kannanotto Venäjän hyökkäykseen Ukrainan maaperälle.

Henkilöstövuokrauksesta tunnettu Barona on toimittanut henkilökuntaa Jokerien Hartwall Arenan ottelutapahtumiin. Yhtiön mukaan torstain päätös koskee myös markkinointiyhteistyön loppua.

– Emme halua olla mukana tukemassa Venäjän KHL-liigassa pelaavan Jokereiden toimintaa. Tämä on samalla kannanottomme vallitsevaan tilanteeseen Ukrainassa ja Venäjän sotatoimille siellä, Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä kertoo yhtiön tiedotteessa.

MTV Urheilun tavoittama Määttä ei halunnut tarkemmin avata sitä, onko yhtiöllä sopimuksessaan irtisanomispykälä, joka mahdollistaa sopimuksen yksipuolisen purkamisen. Varmaksi hän ei kuitenkaan voi sanoa, etteikö yhtiölle tulisi päätöksestä seuraamuksia.

– En tiedä. Juristit saavat selvittää sitä sitten, jos on jotain selvitettävää. Ei se ole sivuseikka, mutta kuitenkin sellainen, joka ei ainakaan aja muiden edelle tällaisessa tilanteessa. Vanhemmat perusteet löytyvät muualta, Määttä kommentoi.

– Teimme tästä kokonaisvaltaisen arvion. Tämä (Ukrainan tilanne) on aika paljon isompi kysymys kuin se, että mikä on jonkun kahden toimijan välinen sopimus. Arvioimme, että tässä tilanteessa on järkevä toimia näin, ja osoittaa samalla kannanottoa maailmanpoliittiseen tilanteeseen.

Mitään vaatimuksia KHL:n jättämisestä Barona ei kuitenkaan Jokereille esittänyt ennen ulostuloaan.

– Emme ole seuralle esittäneet sellaisia toiveita. Olemme olleet halliyhtiöön tietysti muuten yhteydessä, ja heille on ilmoitettu, että näin tulemme toimimaan.

– Ei ole ehkä meidän vaikutuspiirissämme, että mitä seura liiketoiminnan ja urheilutoiminnan osalta tekee, Määttä sanoo Jokerien jatkosta KHL:ssä.

Juttua päivitetty klo 16.18: Lisätty toimitusjohtaja Lassi Määtän kommentit MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat